Városi Diákbál 2020

2020.01.18. 23:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 18. (szombat)
Rockabilly minden mennyiségben. Galéria
 
 
 
 
Mintegy hétszáz székesfehérvári középiskolás vett részt az immár hatodik alkalommal megrendezett Városi Diákbálon. Az idén az ’50-es, ’60-as évek stílusa jelent meg zenében és ruhadivatban egyaránt. A MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében szombaton este nemcsak a „rongylábú” táncosok, hanem többek között az amerikai középiskolások: Danny és Sandy is jól szórakozott. A bálon a fehérváriak mellett a Kecskemétről és Tatáról érkezett diáktanács tagok vettek részt.
 
 
 
Több mint fél évszázadot utazott időben az a közel hétszáz középiskolás, aki részt vett a hatodik Városi Diákbálon szombaton este. A székesfehérvári báli szezon immár hagyományos nyitó eseményének második alkalommal adott helyet a MOL Aréna Sóstó rendezvényterme. Az ötvenes-hatvanas éveket idéző, a rockabilly stílushoz illő ruhákban érkező fiatalokat a kapunyitáskor már a Boka Boogie Trió zenéje fogadta.
 
A hivatalos megnyitón Pleck Dominika, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke és dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a bálozókat. Székesfehérvár polgármestere szerint a hat évvel ezelőtt elindított és hagyománnyá vált Városi Diákbál népszerű a fiatalok körében. Jól mutatják ezt a számok is, hiszen az elsőn 150, idén pedig már közel 700 fiatal töltötte együtt az estét. A tánc és koncert mellett lehetőség van arra, hogy a város középiskolásai beszélgessenek, barátkozzanak. A polgármester külön köszöntötte a Kecskemétről és Tatáról érkezett diáktanács tagokat, akik a Székesfehérvári Diáktanács meghívására érkeztek a városba, hogy megismerkedjenek és tapasztalatot cseréljenek egymással. A bál királyának Szűcs Attilát, a Tóparti diákját választották meg a bálozók, a bálkirálynő koronája pedig az ugyancsak tópartis Kanczler Viktória fejére került

 
 
A zenei programok mellett a mindig népszerű fotófal és greenbox is várta a középiskolásokat, de volt szelfitükör és tombolasorsolás is. A bál éjfélig tart, de a buli ekkor még nem ér véget, csak helyet változtat: fél egytől after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol Embryo zenéire hajnalig szórakozhatnak együtt a diákok.
 
A bálon készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.