Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

2020.01.23. 10:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 23. (szerda)
 
 
 
 
Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének nagy beruházása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból nyílászárócserét végeztek, valamint akadálymentes mosdót is létesítettek. Az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás-bázisául szolgáló tornaterem megnyitóján részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Török Szabolcs tankerületi igazgató is.
 
Nem ritka egy általános iskolában, hogy egy csütörtök reggelen gyermekzsivajtól hangos az intézmény tornaterme, a Vasvári Pál Általános Iskolában ma mégis valami ünneplésre méltó ok miatt történt ez: elkészült ugyanis a csarnok hatalmas üvegfelületének felújítása. A projekt keretében 221,6 négyzetméteren cserélték ki a már balesetveszélyes kopolit üvegborítást, modern, műanyag, hang- és hőszigetelt nyílászárókra, valamint a tornafolyosón egy akadálymentes mosdót is átadtak.
 
A beruházás kapcsán az iskola igazgatója, Laczkó Gábor úgy fogalmazott, hogy nagy előrelépést jelent az intézmény mindennapjaiban a felújítás: „Most már olyan a tornacsarnok, amely megfelel a mindennapos testnevelés követelményeinek. Azért is volt fontos ez az ablakcsere, mivel az iskola tornatermében a tanítási időszak után sem áll meg az élet, a Vasvári ugyanis az egyik bázisintézménye az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémiának. Bízom abban, hogy a csarnok felújítása itt nem áll meg, remélem a következő lépésben, az akadémiával együttműködve megtörténhet a padlóburkolat cseréje is.”
 
Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a kivitelező cégnek a gyors és precíz munkáért, valamit örömét fejezte ki, hogy a régen várt beruházás megvalósult. „Ez a beruházás elsősorban 363 vasváris kisdiáknak készült, kívánom, hogy érezzék jól, biztonságban és komfortosabban magukat a megszépült és világos csarnokban.” – tette hozzá Fehérvár polgármestere.
 
„Az állami intézményfenntartó alapfeladata az, hogy mind szakmailag, mind a technikai hátteret illetően biztosítsa a mindennapok oktató-nevelő munkájához szükséges feltételeket. Ezért is öröm az, amikor egy olyan jelentős megújulást ünnepelhetünk, mint ami itt, a Vasváriban is tetten érhető. Ma más és jobb volt ebbe a tornaterembe bejönni, úgy, hogy az fényárban úszik, és a balesetveszélyes kopolit üveg helyén korszerű műanyag nyílászárók fogadtak.” – mondta Török Szabolcs tankerületi igazgató.
 
Az átadó ünnepség további részében az iskola alsó és felső tagozatos diákjai kosárlabda-, talajtorna-, gimnasztika- és akrobatikus rock and roll bemutatót tartottak, valamint elhangzott két kedves és vidám vers a testmozgás fontosságáról.
 
 
 
 
Az avató képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.