A Közgyűlés megszavazta a 10 ezer eurós felajánlást Ausztráliának

2020.01.24. 10:05
KÖZGYŰLÉS - 2020. január 24. (péntek)
Cselekvésre hívják a közösségeket. 
 
 
 
 

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt. Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! – a polgármester kéri a közösségeket, erejük szerint csatlakozzanak a felajánláshoz, és vállaljanak szolidaritást a katasztrófa kezelésében. 


Dr. Cser-Palkovics András polgármester először Facebook-oldalán tette közzé azt a kezdeményezést, hogy a város támogassa Ausztráliát a magyarországnyi területen folyó, heves erdőtüzek megfékezésében, a károk enyhítésében. Székesfehérvár Közgyűlése ma elfogadta a javaslatot: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek a canberrai magyar nagykövetséggel történt egyeztetés alapján.

A képviselőtestület ellenzéki javaslatot elfogadva egyhangúlag egy alszámla nyitásáról is döntött, amelyen keresztül a fehérváriak is tudják segíteni az önkormányzat által megjelölt célt. Amint a technikai előkészítés megtörtént, ezt a számlaszámot nyilvánosságra hozzák.

A globális probléma a közösségek globális együttműködését és szolidaritását igényli, ezért a Notre Dame leégése kapcsán tett felajánláshoz hasonlóan a város vezető szerepet vállal a figyelemfelhívásban, állt a javaslatban. A polgármester kéri a települési önkormányzatokat, az állam és a civil szervezetek képviselőit, hogy erejük szerint csatlakozzanak Székesfehérvár felajánlásához.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a probléma nagyságrendje messze túlmutat a felajánlásunk méretén, és azzal is, hogy Ausztrália gazdag és önállóan cselekedni képes nemzet. Azonban a probléma nagysága nem indok a tétlenségre, hiszen amíg egy földi légkörben, ökoszisztémában élünk, addig a probléma nem egy nemzetállamé, hanem mindannyiunké, éljünk a világ bármely pontján. (…) Tegyünk közösen az ausztrál tüzek megfékezéséért, a károk enyhítéséért, cselekvéssel mutassunk példát gyermekeinknek és a világnak is!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.Szöveg: Fraller Ildikó


 
 
 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.