Műszaki pályalehetőségekről a Széchenyiben

2020.01.27. 12:39
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. január 27. (hétfő)
Húsz előadóval szerveztek pályaorientációs napot. Galéria
 
 
 
 
A Széchenyi pályaorientációs napján húsz cég, vállalat, intézmény és fejlesztő tartott előadásokat a diákoknak a délelőtt folyamán. A rendezvény a helyi álláslehetőségek, a műszaki pálya kínálta karrier opciói mellett főleg a duális képzés informatikai, elektronikai és gépészeti programjait hozta közelebb a fiatalokhoz. Az előadásokon nemcsak a végzősök, hanem a fiatalabb évfolyamok is részt vettek. 


Negyedszer szerveztek pályaorientációs napot a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A kezdetekben különböző helyi alternatívákat próbáltak kínálni a végzősöknek, milyen elhelyezkedési lehetőségeik vannak műszaki területen – ma már az is szerepel a rendezvény kínálatában, hogy a duális képzésben milyen lehetőségeik lesznek a diákoknak a technikus évfolyamokon, illetve a helyi felsőoktatásban milyen partnercégekben gondolkodhatnak. Idén az informatikai, elektronikai és gépészeti cégeket hívták meg. A visszajelzések alapján mind a cégek, mind a fiatalok szeretik és igénylik ezeket a rendezvényeket, mondta el Horváth Lajos Zoltán igazgató.

Vetítéssel egybekötött motivációs előadást tartott a székesfehérvári származású Fröhlich Balázs, aki saját gyártású SKART elektromos motort fejlesztett: a diákokat beavatta, hogyan jutott el a Discoveryn követett motorépítős sorozattól odáig, hogy a fenntarthatóság elvén elektromos járművet fejlesszen, hogyan szerzett támogatókat a 2016-ban indult projekthez, és hogyan jutott el San Franciscoba egy nemzetközi Tech expóra a már kész motorral, amiből már a harmadik típust gyártják.

Gulyás Zoltán
rendszergazda, oktató egy humanoid robot társaságában tartott előadást a jövő informatikusainak, a rendszerszervező, -működtető és -üzemeltető munkáról.  A hármas műhelyben pedig a HTM partnercég képviseletében Kozics Róbert műszaki igazgató, Rádl Péter HR és PR menedzser mutatták be a céget, ahol – a többi együttműködő partnercéggel együtt – duális formában vehetnek részt gyakorlaton a diákok.

A rendezvényen húsz előadó vett részt, többek között a Denso, a Grundfos, a SzépHő, az ARCONIC, a Videoton, a Magyar Honvédség és a DiákHitel képviselői.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.