Kosaras hétvége Fehérváron

2020.01.28. 13:35
KÖZLEMÉNY - 2020. január 28. (kedd)
Csütörtökön rajtol a VIII. Szent István U16-os Kosárlabda Kupa
 
 
 

Január utolsó napjaiban rajtol a kontinens egyik legpatinásabb utánpótlás fiú kosárlabdatornája, a Szent István Kupa. Az U16-os korosztály idén nyolcadik alkalommal is a Gáz utcai sportcsarnokban méri össze tudását. A négynapos viadal programjáról és a résztvevő csapatokról tartott ma sajtótájékoztatót Molnár Tamás, a torna főszervezője, Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke és Mészáros Attila alpolgármester.
 
 
Négy napra, nyolcadik alkalommal gyűlik össze a világ U16-os kosárlabdázóinak krémje Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban. Január 30-tól február 2-ig a szokásos módon idén is nyolc csapat – a Bayern München, a kínai válogatott, a magyar U16-os válogatott A és B csapata, a Real Madrid, a Stellazzurra Roma, az iráni válogatott, valamint az NBA Academy méri össze erejét.
 
Úgy gondolom, a mezőnyre ezúttal sem lehet panasz, idén nagyon erős lesz a csapatok felhozatala. Ebben az évben új szintre léptünk, hiszen a kínai válogatottal, az iráni válogatottal, valamint az NBA Academy részvételével az európai porondról a kiléptünk a világ porondjára.” – kezdte a főszervező, Molnár Tamás, aki hozzátette: a torna lebonyolításában ebben az évben sem lesz változás, azonban a színvonal emelése érdekében több ország válogatottját invitálták a viadalra.
 
Ahogy Mészáros Attila fogalmazott, a mostani hétvége a kosárlabdáról fog szólni Székesfehérváron. Az alpolgármester a város nevében megköszönte a szövetség, a klub és a szervezők áldozatos munkáját, emellett arra buzdította a kosárlabda szerelmeseit, hogy látogassanak el a Gáz utcába, és szurkoljanak a magyar vagy éppen a külföldi csapatoknak egy olyan tornán, amely nevelt már ki NBA-sztárt.
 
„A klub számára megtiszteltetés, hogy a partnere lehet egy ilyen kupának.” – kezdte köszöntőjét Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke. Elmondta, hogy ebben az évben az utánpótlás szakmai vezetőkkel egyeztetve döntöttek úgy, hogy nem vállalják a szereplést, azonban a magyar válogatott B csapatának kispadjának Góbi Henrik dirigál, valamint több Alba-játékos is ott van a keretben.
 
Lakatos Levente, a magyar válogatott fiatalabb, B csapatának kerettagja elmondta, nagy izgalommal várja a csütörtöki rajtot: „A mostani edzések az összeszokásról szólnak, tanuljuk a játékot. A tornán pedig a biztos védekezésen lesz a hangsúly.
 
A négynapos kupán minden nap négy mérkőzést rendeznek. A program január 30-án, csütörtökön 12 órakor kezdődik, amikor a magyar válogatott lesz az FC Bayern München vendége. A tornát szombaton 18 órától megszakítja az Alba Fehérvár – KTE Dunaaszfalt NB1-es mérkőzése. Vasárnap 10 órától kerül sor a helyosztó mérkőzésekre, az aranyért folyó párharcban pedig 16.45 órakor dobják fel a labdát.
 
A torna mérkőzéseinek statisztikái és programja a https://szik2020.hunbasket.com/ weboldalon érhetők el.
 
 
 
 
 
 
 
A sajtótájékoztató képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.