A címvédő Stallazzurra Rome nyerte a VIII. Szent István Kupát

2020.02.02. 21:07
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február. 2. (vasárnap)
A Magyar válogatott csapatai 8. és 6. helyen zártak
 
 
 
 
 
Vasárnap délután izgalmas helyosztó mérkőzésekkel és éremátadással ért véget a 2020-as Szent István Kupa. A Gáz utcai kosárlabdacsarnokban a magyar U16-os fiú válogatott B csapata a 8., míg A csapata a 6. helyen zárt. A döntőben az idei évben sem maradt alul a címvédő Stellazzurra Rome, akik kiélezett mérkőzésen 86–83 arányban győzték le Kína nemzeti válogatottját.
 
Négy napra, nyolcadik alkalommal gyűlt össze a világ U16-os kosárlabdázóinak krémje Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban. Január 30. és február 2. között a szokásos módon idén is nyolc csapat – a Bayern München, a kínai válogatott, a magyar U16-os válogatott A és B csapata, a Real Madrid, a Stellazzurra Rome, az iráni válogatott, valamint az NBA Academy mérte össze erejét.
 
Az idei év a hosszabbításban eldőlő mérkőzéseké volt, az izgalmas viadalokkal teli torna utolsó napja sem maradt meglepetések nélkül. A helyosztó meccseken a magyar U16-os válogatott B csapata 80–78-as eredmény után, két ponttal maradt alul a Bayern Münchennel szemben, így 8. helyen végzett a Góbi-csapat. Az NBA Academy a magyar válogatott első csapata elleni, 80–72-es győzelmével az 5. helyet szerezte meg. A torna történetében mindig előkelő helyen végző Real Madrid korosztályos csapata idén lecsúszott a dobogóról, hosszabbításban, 87–91-re maradt alul Irán korosztályos válogatottjával szemben.
 
A címvédő Stellazzurra Rome és a kínai nemzeti válogatott mérkőzése igazi kosárcsemegét hozott az amúgy is kiváló tornán: a ki-ki mérkőzés szinte az utolsó századmásodpercig eldöntetlen maradt, azonban 0,5 másodperccel a vége előtt a rómaiaknak maradt annyi lélekjelenléte, hogy nemcsak a ziccert, de a büntetőt is bedobják, így 86–83-ra biztosították be az idei aranyérmüket.
 
Az aranymeccs utáni záró ceremónián díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is: közönségszavazás alapján a torna zsákolóbajnoka a magyar válogatott A csapatában játszó Kelemen Benjamin, míg a legjobb magyar játékos csapattársa, Csendes Péter lett. Megválasztották a torna All Star csapatát is: Ousmane Ndiaye (Bayern München), Tryrese Proctor (NBA Academy), Henri Veesaar (Real Madrid), Parsa Fallah (iráni nemzeti válogatott), valamint Xinrui Wang (kínai nemzeti válogatott) összeállítással. A torna MVP-je, azaz a legértékesebb játékos a Stellazzurra Rome csapatából Rokas Jocys lett, a csapat edzőjét pedig a kupa legjobb trénerének választották.
 
A záróceremónián a fiatalok a díjakat Mészáros Attila alpolgármestertől, Kovács Andreától, a szervező Sportopus Kft. ügyvezetőjétől és Nagy Zsuzsannától, az Alba Fehérvár Kosárlabda Kft. ügyvezetőjétől vehették át.
 
 
 
 
 
A negyedik napon készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.