Szóval győzni és meggyőzni, a szabad véleménynyilvánításért

2020.02.04. 19:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február 4. (kedd)
Elkezdődtek a kommunikációs bajnokság mentorfoglalkozásai. Galéria
 
 
 
 
Elkezdődött a Szóval győzni kommunikációs bajnokság mentorprogramja: az első foglalkozást Kozáry Ferenc színművész tartotta a döntősöknek a meggyőző beszéd nonverbális eszközeiről, számos játékkal, gyakorlattal. A tartalmas és kreatív délutánt követő sajtótájékoztatón Dr. Cser-Palkovics András polgármester, a verseny ötletgazdája és elindítója azt fogalmazta meg: a kommunikációs vetélkedő egyben kiállás a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás mellett, erre szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét.  


A Szóval győzni kommunikációs bajnokságot dr. Cser-Palkovics András polgármester indította útjára egy a szólásszabadságot érintő győztes jogvita kártérítésének a felajánlásával. Az idén másodszor megrendezett szónoki-kommunikációs kihívás a demokrácia gyakorlására is felhívja a fiatalok figyelmét, közösséget kovácsol, és további fejlődési lehetőséget biztosít – a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. és a Fehérvári Programszervező Kft. szervezésében. A ’Szóval meggyőzni’ még pontosabb megfogalmazása a kezdeményezésnek, amelynek a célja: „A fiatalok tanulják meg, hogy a részvétel a demokrácia alapja. A részvételhez vélemény kell, a véleményhez pedig – a megfelelő tájékozottságot és információkat is figyelembe véve – azt a lehetőséget kell biztosítanunk mindenkinek, hogy ezt a véleményt szabadon elmondhassa. Ez a kis vetélkedés nem más, mint kiállás a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás mellett.” – fogalmazott a polgármester.  

Idén hatvanöt középiskolás jelentkezett a megyéből, akikből a mentorok tizenkét fiatalt választottak ki a döntőre. A Székesfehérvár kommunikációs bajnoka címért mérkőzhet meg: Árgyelán Ádám, Balla Dávid, Bencze Zoltán, Bíró Gergő Zalán, Bodonyi Dániel, Henyecz Noémi, Kanczler Viktória, Kertész Mátyás, Kiss Bálint, Léhner Boglárka Bianka, Őrsi Csenge és Zoltán László Gáspár.

A bajnokság első tréningjét Kozáry Ferenc színművész tartotta: a hatásos megfogalmazás és előadás témájához improvizációs gyakorlatokat kapcsolt, amelyeket a fiatalokkal közösen elemeztek, tudatosították a testbeszéd és a beszéd nem nyelvi kifejezőeszközeinek a használatát. A karok-lábak hogyan tartásától, a mimikától a kommunikációs folyamat különböző fázisainak a jelzésén át a levegővételek és a szünetek jelentőségéig számos szempont felmerült, mondták a döntősök, amit Kozáry Ferenc kreatív és érdekes játékokkal szemléltetett, a hibákat többször látványosan bemutatva és személyes történetekkel kiegészítve. A fiatalok ügyesek, figyelmesek, boldogok, kedvesek és intelligensek, foglalta össze a délután tapasztalatait a színművész.

Februárban tovább folytatódnak a mentorfoglalkozások Azurák Csaba riporter, műsorvezető, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, dr. Bakonyi István irodalomtörténész, Kozáry Ferenc színművész és Töll Konrád, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs munkatársa közreműködésével.

A polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, a mentoroknak, a döntő zsűrijének, minden a versenyre jelentkező fiatalnak, valamint a tavalyi döntősöknek, akik a kezdeményezés mellé álltak, és hírét vitték az új felhívásnak. Velük már egy valódi mozgalom és közösség jött létre, amelyben különböző területeken dolgozó szakemberek segítik a további fejlődésüket – a felnőtt hivatásuk megtalálásáért és boldogulásukért, amely lehetőleg kötődik majd a városhoz, fejezte ki dr. Cser-Palkovics András.


Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!

                                            

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.