Székesfehérváron rendezi évadnyitó versenyét a Magyar Szervátültetettek Szövetsége

2020.02.07. 21:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február 07. (péntek)
 
 
 
Egy nagyon szép, hosszú versenynaptár elé néz a Magyar Szervátültetettek Szövetsége, melynek évadnyitó versenyét rendezik a hétvégén Székesfehérváron. A Szervátültetettek Nagy Egészség- és Sportnapjával már az augusztusi dublini Szervátültetettek és Dializáltak Európa-bajnokságának kvalifikációs sportversenyeire is készülnek. 


"A fehérvári hétvége nem csak a versenysporté, hanem a szabadidősporté is lesz, hiszen nagyon fontos a rendszeres mozgás a szervátültetés után. Egy nagyon komlpex hétvégi programsort sikerült összeállítani sokféle lehetőséggel, hiszen a szervátültetettek közösségét segítő szervezet egy hosszabb és minőségi életért dolgozik." – mondta Berente Judit, a szövetség elnöke. Hangsúlyozta, hogy Székesfehérváron nagyon jó körülmények között tudják megrendezni a hétvégi eseményt. „Egységben az erő, és a mintegy ötezer magyar szervátültetett reményt ad annak az 1400 várólistán lévő betegnek, akik transzplantációra várnak. Nagy lelki erőt tudunk adni azoknak, akik a még a másik oldalon várják az új élet lehetőségét.”

A rendezvény résztvevőit Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka köszöntötte. Mint mondta, megtiszteltetés, hogy Fehérvár adhat otthont a szervátültetettek idei első versenyének. Kiemelte, hogy Székesfehérvár alapító tagja az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének, és nagy hangsúlyt fektet Fehérvár az egészségre és a prevencióra is - a szűrőnapokkal, illetve a sok-sok szabadidős, ingyenes sportolási lehetőséggel.

Hétvégén számos világ- és Európa-bajnok szervátültetett sportoló áll rajthoz, illetve a mozgás és a sport fontosságáról tartanak előadásokat, gyakorlatokat a nem sportoló szervátültetetteknek, hogy kedvet kapjanak a rendszeres mozgáshoz.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a GalériábólSzöveg és fotó: Bácskai Gergely
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.