Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díj

2020.02.10. 15:22
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február 10. (hétfő)
Március 10-ig várják a jelöléseket
 
 
 
 
 
 

Várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2020-ban is sor kerül, amelyről sajtótájékoztató keretén belül számolt be Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke és Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője.


Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást. 2020-ban, hatodszor is sor kerül az elismerések átadására. A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák márciusban. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

A pályázati felhívást ismertető sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester arra kérte a fehérváriakat, hogy gondolják végig, kik azok az üzleti szereplők, akik igazi partnerként tekintenek a fogyasztóikra, vásárlóikra, az általuk nyújtott szolgáltatást igénybe vevőkre, és küldjék el javaslataikat.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, Németh László kiemelte, a hét évvel ezelőtt alapított díjjal az etikus, tisztességes kereskedők munkáját szeretnék elismerni, és erősíteni azt, hogy ez a fajta magatartás a piac szereplőinek – szolgáltatónak és fogyasztónak – egyaránt jó. Az alapítvány várja a jelöléseket kereskedelem, szolgáltatás és gyártás kategóriában.

A jelöltállítás folyamatában az fog visszatükröződni igazából, amit mi, lakosok, vásárlók látunk, tapasztalunk. Ebben a pályázatban a civil kezdeményezés mellett az is nagyon jó, hogy azok az egyének, családok, kis közösségek, akik egy-egy szolgáltatást igénybe vesznek, most egy díjjal is elismerhetik az általuk kedvelt üzletben dolgozók munkáját, mondta Berdó-Kovács Erika. A Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy jelölni 2020. március 10-ig lehet a fogyvedalap@gmail.com címen.

Korábbi évek díjazottjai:

Gyártás kategória: Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., KIKSZ Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Mézes Varázs Kft., Aranyalma Cukrászda, Csornai Dent Fogtechnikai Kft.,

Szolgáltatás kategória: Damniczki Cukrászat, Karikás Mester Fodrászat, Rebényi Cukrászat, B Dekor Stúdió, Sarló utcai Lipóti Pékség,

Kereskedelem kategória: KARRIER-BÚTOR Tervező, Gyártó és Kereskedelmi Kft., Viniczai Cukrászda, Szék-Ház Irodabútor Kft., Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem, Superker Elektro Centrum Kft.,

Jó gyakorlatok a fogyasztókért oklevél: Jancsárkert Termelői és Biopiac

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.