Ülésezett a Stratégiai és Fejlesztési Bizottság

2020.02.13. 15:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február 13. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
Aktuális ülését tartotta ma délután Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Stratégiai és Fejlesztési Bizottsága. A testület tárgyalta többek között a pénteken a Közgyűlés elé kerülő javaslatot a 2020. évi költségvetésről, valamint szó volt a Prosperis Alba Kutatóközpont tevékenységéről és feladatairól, melyekről Csanády László ügyvezető tájékoztatta a bizottságot.

A Stratégiai és Fejlesztési Bizottság számos fontos feladatkört lát el. Figyelemmel kíséri a jelen és a jövő technikai vívmányainak – például a robotika és az információtechnológiai fejlesztések – megjelenítését a város stratégiai terveiben, koncepcióiban, különös tekintettel a helyi felsőoktatásra. Ugyancsak figyelemmel kíséri a különféle településfejlesztési tervek, koncepció megvalósulását, illetve véleményezi a szakterületét érintő – a település- és területfejlesztéssel, a városrendezéssel, a településüzemeltetéssel, a vagyongazdálkodással, a közbiztonsági ügyekkel, a környezet- és természetvédelemmel, illetve az informatikával – kapcsolatos közgyűlési előterjesztéseket. A bizottság kapcsolatot tart a feladatköréhez tartozó társadalmi, gazdasági szervezetekkel, a köznevelési és felsőoktatási intézményekkel, és javaslatot tehet egyes önkormányzati kitüntetések, díjak adományozására.

„A Stratégiai és Fejlesztési Bizottság egy új típusú testület. Minden olyan fejlesztés, projekt, stratégia és koncepció a Bizottság elé kerül, amely közép- és hosszú távon meghatározza városunk életét. A szakértők megtárgyalják a javaslatokat, melyek aztán a Közgyűlés elé kerülnek.” – fogalmazott Molnár Tamás önkormányzati képviselő, a testület elnöke. Hozzátette, a Prosperis Alba Kutatóközpont közel áll a tevékenységükhöz, hiszen ez a cég biztosítja azokat a kutatásokat és szervezőmunkát, melyek a fejlesztésekhez is szükségesek, felhasználhatóak.

A Bizottság mai ülésén Csanády László ügyvezető mutatta be a Kutatóközpont tevékenységét. „Nagyon úttörőnek érezzük a munkánkat, országos szinten sem találtunk olyan céget, amely hozzánk hasonló jelleggel foglalkozna a világ átalakulásával, átformálódásával. Amit fontosnak tartunk, az két idősík, vagyis a városunk ezerérves múltja és a jövője. E kettő között szeretnénk hidat képezni, hogy a mában meghozott döntéseket a jövőben tudjuk vállalni. Viszont ezeket a döntéseket úgy tudjuk jól meghozni, ha kellő információ birtokában vagyunk, és kellően körültekintően gondolkodunk.”

Csanády László bemutatta a cég megalapítását, szervezeti felépítését, irány- és feladatszabását, kutató- és közösségépítő tevékenységét, illetve 2020-as üzleti tervét. Egy Goethe-idézetre utalva azzal zárta felszólalását: fontos, hogy a szürke elméletekből mindent zölddé tudjunk varázsolni.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–    Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.