A kispárna bánata – A Zenede Bábszínház téli évada

2020.02.14. 12:49
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február 14. (péntek)
 
 
 
 
 
 
Az őszi évadot követően új történettel, „A kispárna bánata” című mesével várta a fehérvári óvodásokat a Zenede Bábszínház. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban énekkel és hangszerbemutatóval kalandoztak a kicsik a zene birodalmában a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI pedagógusainak és diákjainak vezetésével.

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy erdő, amelyben Móric, a medve és Döme, a süni a különleges meglepetések vásárát szervezi a békarokkás pitypangos réten. Mindenkit meglepetés vár, de mégis a legnagyobb örömet az erdő lakói az egérnek szerzik. A fehérvári óvodások nagy figyelemmel kísérték végig a kispárna történetét, amely megújulva kerül vissza régi-új gazdájához. A mesehősöket énekkel és tapssal segítették a kicsik, és nagy tapssal köszönték meg a Hermann László Zeneiskola pedagógusainak előadását.

Téli történettel folytatódott az óvodásoknak szervezett dalos, hangszerismertető mesés délelőtt a Zenede Bábszínházzal. Az interaktív foglalkozás annak a programsorozatnak a része, amelyet kilenc évvel ezelőtt indított útjára Magyarné Tima Zsuzsa vezetésével a zeneiskola. Mint arról az ötletgazda beszámolt, az előadásokra jelentkező óvodás csoportoknak előre megküldik az éppen aktuális bábelőadás során elhangzó népdalokat, gyerekénekeket, hogy azt már előre gyakorolni tudják, és aztán interaktív módon ők is bekapcsolódhassanak a mesébe, és részeseivé váljanak a történetnek. A péntek délelőtt hangszerbemutatóval ért véget. Az óvodások a fagottot, a tubát és a pergődobot ismerhették meg, és búcsúzáskor a dobot ki is próbálhatták.

A téli előadássorozat február 21-én folytatódik. Tavasszal pedig az unatkozó szúnyog történetét és újabb hangszereket ismerhetnek meg a város óvodásai.

Az előadáson készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Molnár Artúr

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.