Vojvoda Dávid az Alba Fehérvárban folytatja

2020.04.21. 13:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. április 21. (kedd)
A klasszis játékos 3 éves szerződést írt alá a klubbal
 
 
 
 
Három évre szóló szerződést írt alá az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatához Vojvoda Dávid. A három ízben az év kosárlabdázójának választott válogatott, négyszeres magyar bajnok és kupagyőztes bedobó sztárigazolását a klub a koronavírus-járvány miatt online sajtótájékoztató keretében jelentette be.
 
Örömmel jelenthetem be, hogy az elkövetkezendő három évben a csapatunkat erősíti a magyar kosárlabda egyik kiemelkedő személyisége, Vojvoda Dávid. Több éve próbálkozunk azzal, hogy a csapatunkhoz csábítsuk, és nálunk játsszon, ez most sikerült. Bízom benne, hogy nagyon sok sikernek leszünk közösen a részesei.” – kezdte a rendhagyó sajtótájékoztatót Balássi Imre, a klub elnöke.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi taja úgy fogalmazott: a járványhelyzet elmúlta után talán még inkább igaz lesz az, hogy egy várost igazi közösséggé a kulturális és sportélete tudja összekovácsolni, éppen ezért is nagyon pozitív üzenet a klubtól, hogy a mai bejelentéssel reményt is ad ennek a közönségnek. „Bár pontosan nem tudjuk, hogy mikor, de lesz újra sportélet, lehet újra jönni a csarnokokba, és szurkolni a fehérvári csapatoknak. Vojvoda Dávid szerződtetésével pedig biztosan állíthatjuk: lesz olyan csapat, akinek érdemes lesz szurkolni! Dávidot fantasztikus játékosnak tartom, de most még nagyobbat nőtt a szememben: két-három évvel ezelőtt, amikor nem tudtuk rávenni, hogy Szolnokról Fehérvárra igazoljon, akkor azt mondta, hogy sokkal tartozik az Olajnak, de ha úgy alakul, hogy elmegy külföldre, akkor a hazaigazolása esetén már nyitott lenne a váltásra. Nagy öröm számomra, hogy ez így is lett: igazi sportembert ismertem meg, aki megmutatta, hogy létezik még klubhűség.” – emelte ki a városvezető, aki azt kívánta Vojvoda Dávidnak és családjának, hogy találjanak igazi otthonra Fehérváron.
 
Simon Balázs ügyvezető a 29 éves klasszis bedobóról elmondta, hogy a legjobb korban van: már rendelkezik azzal a tapasztalattal, ami a pályán és a pályán kívül is vezéregyéniséggé teszi, és emellett a fizikuma is kiváló. Elmondta továbbá, hogy alakul a „magyar mag”: Csorvási Milánnak és Luka Markovicsnak is élő szerződése van, ők a kialakult helyzetre való tekintettel beleegyeztek a fizetésük csökkentésbe. Takács Milánt, Takács Martint és Lukács Norbertet pedig még két évig köti szerződés a klubhoz, de gondolkodnak további magyar játékos szerződtetésében, erről azonban majd az új edzővel közösen döntenek.
 
Nagyon örülök, hogy Magyarország egyik legnagyobb múltú csapatához kerültem. Úgy érzem, hogy abszolút jó döntést hoztam. Miután hazatértem, több magyar csapat is megkereste az ügynökségemet, de nekem a stabilitás volt a legfontosabb szempont, hogy hosszútávú szerződést tudjak aláírni. Úgy éreztük a családommal, hogy ezt Fehérváron megkapom, így viszonylag gyorsan meg tudtunk állapodni a vezetőséggel. Nagyon várom már, hogy minél hamarabb elkezdődjön a bajnokság. Érdekes és nehéz év van mögöttem, újra szeretném bizonyítani mindenkinek és saját magamnak is, hogy sokkal többre vagyok képes annál, mint amire Olaszországban használtak. Remélem, hogy az Alba az elmúlt évek után visszakerül a megfelelő helyre, és újra bajnoki címekért fog harcolni. Én ezért mindent meg fogok tenni. Biztos vagyok benne, hogy amikor elkezdődhet végre, nagyon izgalmas szezon elé nézünk majd a következő három évben.” – nyilatkozta a kék-fehérek új szerzeménye, Vojvoda Dávid, aki a 9-es mezt fogja viselni az Albánál.
 
A 29 éves magyar válogatott bedobó a Reggio Emilia előtt korábban a Kaposvári KK-t, a ZTE-t, az Atomerőmű SE-t és 2013 és 2019 között a Szolnoki Olaj KK-t erősítette, utóbbi klubbal négy magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, és háromszor választották meg az Év magyar kosárlabdázójának.
 
 
 
A sajtótájékoztató képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
Fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.