Színes játszótérrel gazdagodott Palotaváros

2020.06.10. 16:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. június 10. (szerda)
 
 
 
 
 
 
Birtokba vehették a gyermekek a Palotaváros legújabb játszóterét. A Bakony utcában a kisebbek és a nagyobbak egyaránt válogathatnak a színes játszóeszközök között. A baba-mama hinta, egyedi, többfunkciós játszóvár és trambulin mellett itt található a város első, kaptár formájú, rugós lépegetője. Az interaktív játszóteret szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester és Farkas László, Palotaváros déli részének önkormányzati képviselője adta át.


Az elmúlt időszakban látványos fejlődést tapasztalhattak a Palotaváros déli részében élők. A Bakony utca és Jancsár utca által határolt területen a magántulajdonban lévő társasház melletti nagy zöldfelület megszépült. A parkosítás mellett egy új játszótérrel is bővült a városrész. Az 50 millió forintból megvalósult fejlesztés során színes játszóeszközök, padok, hinta, rugós játékok és rajztábla is várja a családokat.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester az előzményekről szólva elmondta, miután a társasház építtetője, egy magánberuházó elkezdte az építkezést, lakossági fórumon azzal a kéréssel fordultak a városhoz a palotavárosiak, hogy az építkezés melletti nagyon jó adottságú, de elhanyagolt terület maradjon meg zöldfelületnek. Mint mondta, az itt élők igényeit felmérve döntöttek úgy, hogy a parkolók kialakítása és a parkosítás mellett egy új játszótérrel gazdagodhat a városrész. Az 50 millió forintból megvalósuló játszótér, amely nagyon korszerű, biztonságos, színes játszóeszközöket, pihenősarkot is tartalmaz, a város egyik legszebb játszótere lett. A területen 14 fát ültettek, 165 darab örökzöldből és díszcserjéből ágyást alakítottak ki és füvesítettek a Városgondnokság munkatársai. Köszönet nekik az elvégzett munkáért, a gyermekeknek, családoknak pedig a türelemért, hiszen meg kellett várni, amíg a fű gyarapodik, de szerencsére a természet is megadta a zöld jelzést, mondta a város polgármestere.

 Farkas László, a terület önkormányzati képviselője köszönetet mondott a Városgondnokság szakembereinek, akik megtervezték és kivitelezték a játszóteret. Felelevenítette, hogy néhány éve, amikor a szomszédos magánterületen társasház-építés kezdődött, ígéretet tettek arra, hogy ezt a területet megszépítik, és egy szép, élhető környezetet alakítanak ki. Azóta elkészült az üres, kopár, murvás területen egy kulturált parkoló, mellette pedig jelentős mennyiségű fát ültetett a város a Jancsár-csatorna partján, most pedig elkészült az új játszótér is. „Ezen a területen az elmúlt harminc évben nem történt semmi, azonban az elmúlt három évben mintegy 150 millió forintos beruházással sikerült rendbe tenni, jogos lakossági elvárásoknak megfelelően a lakótelepnek a Jancsár és a Bakony utca közötti részét. Mindezt a gyerekeinknek és unokáinknak építettük, és kérem, hogy óvjuk és védjük meg az elkészült beruházásokat!” - mondta Farkas László.

A gyerekek örömmel vették birtokba az új játszóteret, ahol az egyedi, többfunkciós játékvárban a nagyobbak kergetőzhetnek kedvükre, míg a kicsik az öntött gumiból kialakított téren ugrálhatnak a szivárvány színeiben pompázó, mosolygó kukacon, vagy éppen a rúgós játék segítségével üldözheti a kakast a róka a „Bakonyban”. A városszerte népszerű trambulin itt is megtalálható, csakúgy, mint a baba-mama hinta és a rajztábla. Különlegességnek számít az ügyességet kívánó, kaptár formájú, rugós lépegető. A játék során megfáradt kicsik és nagyok megpihenhetnek a vitorla árnyékában elhelyezett pihenőpadokon.

Az átadáson készült fotók letölthetőek a Galériából.

 

fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.