Miniszteri elismerést kapott Kálmán Katalin tanárnő

2020.06.19. 15:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. június 19. (péntek) 
Rendkívüli pedagógusköszöntés a Munkácsyban. Galéria
 
 
 
 
„A Munkácsy Mihály Általános iskola nem lehetne az az iskola, aminek ma ismerik, Kálmán Katalin tanárnő munkája nélkül.” – 30 éve végzett magas színvonalú oktató-nevelő, iskolaépítő munkájáért kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet Kálmán Katalin. Az elismerést Tóth Péter igazgató adta át a tanárok évvégi ünnepségén – egy rendkívüli tanévet követően köszöntötte minden kollégáját, és mondott köszönetet a helytállásért.  „Az iskola kell! A közösség kell!” – egy rendkívüli tanév végén rendkívüli pedagógusköszöntésre került sor a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. Tóth Péter igazgató megköszönte a tantestület munkáját, helytállását, kifejezve, hogy az utolsó három hónap történései olyan kihívások elé állították a tanárokat, mint amiket egy küzdősportban megélt váratlan helyzetekhez lehet hasonlítani. Volt ebben kellő mennyiségű adrenalin, félelem, pánik is – de minden egyes napot mégis nyugodtan zárhatott az iskola. Köszönhetően a munkakultúrának, a fegyelmezettségnek és a szülők, illetve az egymás felé működő kommunikációnak, úrrá tudtak lenni a káoszon, mondta az igazgató. Az ünnepi gondolatok mellett a humornak is jutott hely: minden tanár – mint virtuóz nagymester – oklevelet kapott ’a tantermen kívüli digitális oktatáshoz szükséges, a 2020. évi világjárvány által ihletett akkreditált önképzésről’.

Tóth Péter az évzáró rendezvényen adta át Kálmán Katalin történelem - népművelő szakos tanárnőnek a felterjesztés alapján megítélt Miniszteri Elismerő Oklevelet. „Az elismerés megerősít, mint ahogy megerősítenek a gyerekeknek az órákon adott visszajelzései is egy-egy feladat során. A miniszteri elismerés abban erősít meg, hogy jó helyen vagyunk, jól csináljuk a munkánkat, és folytassuk így a továbbiakban is.” – fejezte ki a tanárnő, és azt mondta, hogy az ő munkája a kollégái munkája, támogatása nélkül nem lehetne sikeres.  

Kálmán Katalin 1987 óta dolgozik az iskolában: igazi szíve, motorja a közösségnek, elhivatott munkával járul hozzá az oktatás kiemelkedő hírnevéhez. Ahogy a méltatás fogalmaz, tisztelik mind a kollégák, mind pedig a szülők és a gyerekek, a szervezeti kultúra meghatározó személyisége, igazi csapatjátékos. Jelen volt az intézmény összes jelentős innovációjának a bevezetésében, megvalósításában, legtöbbször vezető szerepet betöltve, önzetlenül és szerényen. Szakmai munkáját a komplexitás jellemzi, számára a tanítás életforma. Szaktanári felkészültsége, módszertani eszköztára rendkívüli, kompetenciáit folyamatosan fejleszti: tanórái élményszerűek, folyamatosan épít a kooperativitásra, a differenciálásra, a tevékenykedtetésre, a logikus gondolkodásra. Osztályfőnökként „második anyukája” a gyerekeknek, a szülők maximálisan bíznak benne, partnerként tekintenek rá. Feladatot vállal a város kulturális életében is: 21 éve a Fejér Megyei Honismereti Egyesület elnöke, évtizedek óta szervez megyei honismereti vetélkedőt.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                        
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.