Június utolsó hetében indul a Napraforgó Városi Napközis Tábor

2020.06.23. 17:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. június 23. (kedd)
 
 
 
 
 

A jövő héten induló Napraforgó Városi Napközis Táborban gyermekfelügyeletet vállaló pedagógusokat tájékoztatták a táboroztatás feltételeiről, a programokról, a beosztásokról. A Városháza Dísztermében tartott felkészítésen elhangzott, június 29-től nyolc héten át, hetente 200 gyermek táborozik majd.


Jó helyen, jó kezekben, jól és hasznosan töltik a nyári szünetet azok a fehérvári gyermekek, akik idén részt vesznek a Napraforgó Városi Napközis Táborban. Székesfehérvár Önkormányzata idén nyolc héten át, június 29-től augusztus 19-ig biztosítja a táborozási lehetőséget a családoknak. A Városháza Dísztermében kedden a gyermekfelügyeletet vállaló pedagógusok kaptak tájékoztatást az idei év programjairól, valamint a koronavírus-járvány miatt hozott szigorúbb egészségügyi előírásokról.

A tájékoztató elején Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a megjelenteket. „Sok családnak jelent megoldást a város által biztosított tábor a két és fél hónapos nyári szünetben. Különösen most, amikor a veszélyhelyzetben sok szülőnek csökkent drasztikusan, vagy el is fogyott a szabadnapja, illetve továbbra is óvatosságból, az egészség megőrzésére törekedve nem tudják, nem merik az idős nagyszülőkre bízni a gyermekeket.” Dr. Cser-Palkovics András méltatta a pedagógusokat és köszönetet mondott a várossal való együttműködésért annak érdekében, hogy a táborban a fehérvári diákok biztonságos környezetben, érdekes és értékes programokon vehetnek részt idén is.

A Napraforgó tábor szervezője a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.. A tájékoztatón Tóth Marianna, a Programszervező csoport vezetője biztosította a résztvevőket arról, hogy a Bregyó-közi Sportcentrumban minden készen áll a gyermekek fogadására. Az egészségügyi előírásoknak megfelelően kialakítottak egy COVID-részleget, amelyben elkülöníthető, ha valakinél felmerül a betegség gyanúja. Az idei évben három helyszínen, A Szabadművelődés Háza, az Arany János iskola, valamint a Tóvárosi iskola előtt lesznek a gyülekezési pontok, majd innen indulnak a csoportok. Reggelizni és ebédelni a Kodolányi és a Szent István középiskolák étkezdéibe járnak majd a gyerekek, az uzsonnát a táborban fogyasztják el.

A tábor vezetője, Lőrincz Tímea szólt az állandó programokról. E szerint hétfőn és szerdán egészségfejlesztés, egészségmegőrzés témakörben hallhatnak előadásokat a diákok, kedden a kézműves foglalkozásoké lesz a főszerep, csütörtökön a biztonságos közlekedés és a bűnmegelőzés témakörében zajlanak a foglalkozások, pénteken pedig tűzoltóbemutató lesz. Természetesen, ha az időjárás engedi nem marad el idén sem a strandolás és a játék a Koronás Parkban. A pedagógusok munkáját az 50 órás közösségi szolgálatra jelentkező diákok is segítik.

Az idei évben vezették be az online jelentkezés lehetőségét, amely jól vizsgázott. Rövid idő alatt betelt a táborhelyek 98 százaléka. A szervezők arról tájékoztattak, hogy aki még szeretne jelentkezni, megteheti, hiszen szinte minden héten maradt még néhány hely, ahová szeretettel várják az általános iskolás korú gyermekeket. A tábor programjairól, a díjazásról és a jelentkezés feltételeiről a tabor@varosgondnoksag.hu e-mail címen és a 70/51-58-703 telefonszámon érdeklődhetnek. Jelentkezni a Városgondnokság honlapján, a https://www.varosgondnoksag.hu/tabor oldalon lehet.

A felkészítőn készült fotók letölthetőek a Galériából.fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.