Elismerés a köz szolgálatáért - idén is várják a jelöléseket a díjra

2020.06.24. 12:44
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. június 24. (szerda)
Átadták a fogyasztóvédelmi szakmai díjakat.      Galéria
 
 
 
 
 
 
Idén szeptemberben is átadja a közszolgáltatásban dolgozók munkáját elismerő okleveleit az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. A díjat olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve, a civilekért elkötelezetten dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy önkormányzati tulajdonú cégnél a megyeszékhelyen. A 2020-as díjazottakra bárki tehet javaslatot augusztus 20-ig. A felhívást sajtótájékoztatón ismertették, ahol egyben átadták az alapítvány egy másik, fontos elismerését, a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat is.

A helyi közszolgáltatások szervezői, az önkormányzati intézmények, a közszolgáltató cégek és az állami szervezetek fontos partnerei a civil szférának. A közszféra dolgozói és a fehérvári nonprofit szervezetek munkatársai folyamatos kapcsolatban állnak, segítik, kiegészítik egymás munkáját. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkül a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei nehezebben tudnának megvalósulni.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért fontosnak tartja, hogy a civil társadalom kifejezze megbecsülését a közszolgáltatásokban dolgozók munkája iránt. A szervezet ezért 2017-ben elismert alapított, melyet olyan magánszemély kaphat, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál. Évente legfeljebb három ilyen munkatársnak adományozható az elismerő oklevél. A jutalmazottakra bárki tehet javaslatot az alapítványnál a fogyvedalap@gmail.com -e-mail címen 2020. augusztus 20-ig. Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át.

2017-ben elismerésben részesült:
- Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója
- Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője
- Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa

2018-ban elismerésben részesült:
- Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ igazgatója
- dr. Kincses Zsolt Dávid, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője
- Schéda Zoltán szerkesztő-műsorvezető

2019-ben elismerésben részesült:
- Stettler Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Irodájának vezetője,
- Havasi Tímea, a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Irodájának munkatársa,
- Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Sportirodájának munkatársaFehérvári Fogyasztókért Szakmai Díj

A sajtótájékoztatón adták át a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat. Az eseményt márciusra tervezték, azonban a rendkívüli járványügyi helyzet miatt halasztani kellett.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre elismerésben részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást. 2020-ban, gyártás kategóriában az El-Dent 96 Kft., szolgáltatás kategóriában a Virág-Ajándék Üzlet, kereskedelem kategóriában a Kenderzsineg mezőgazdasági bolt kapta az elismerést.

Gyártás kategória: El-Dent 96 Kft.
Az EL-DENT Szájsebészeti és Implantológiai Centrum teljes körű fogászati ellátást nyújt az esztétikai fogászat, szájsebészet, implantológia, fogmegtartó kezelések, kerámia fogpótlások területén. A fogorvosok több évtizedes tapasztalata és folyamatosan frissülő szakmai tudása biztosítja a magas színvonalú fogászati ellátást. Céljuk, hogy a páciensek olyan mosollyal lépjenek ki a rendelőből, amely egészségessé, harmonikussá teszi életüket és magabiztosságot ad.

Szolgáltatás kategória: Virág-Ajándék Üzlet
Nagy Jánosné a férjével közösen 1979-ben nyitotta meg virágüzletét Székesfehérváron, a Sarló utcában. Hét évvel ezelőtt költöztek mai helyükre, a Budai útra. A vállalkozáshoz kapcsolódóan üvegházat és tanyát is üzemeltetnek, virágokat és örökzöldeket nevelnek. A virágos szakma kreativitást, kemény szellemi és fizikai munkát jelent a vásárlók maximális kiszolgálása mellett. Igazi családi vállalkozás az övék, a tulajdonosok gyermekeikkel közösen dolgoznak a cégben.

Kereskedelem kategória: Kenderzsineg mezőgazdasági bolt
A családi vállalkozásként működő Kenderzsineg Kft. 2012 májusában vette át a korábbi Agro-Mix mezőgazdasági bolt üzemeltetését. A tulajdonosok fontosnak tartják, hogy üzletükben mindent megtaláljanak a vevők, amire a kertben szükség lehet. A fő profil megtartása mellett minőségi áruval és díjmentes kertészmérnöki tanácsadással várják vásárlóikat. Hasznos információkat közölnek több médiafelületen is a városban ingyenesen, amellyel nagyon sok kertbarátnak segítenek.


A díjátadó sajtótájékoztatón Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere arról beszélt, hogy az együttműködés a lényege az alapítvány mindkét elismerésének. A fogyasztóvédelmi díj kapcsán a szolgáltató, kereskedő működik együtt a vásárlóval, a fogyasztóval, és ebből mindegyik fél profitál. Ugyancsak a kooperációról szól a közszolgálati elismerés, hiszen a közszféra dolgozói a közösség egészéért dolgoznak. „Az együttműködés az elmúlt három hónapban fontosabb volt, mint valaha. Az tette lehetővé, hogy Székesfehérváron százezren, egy csapatban vagyunk.” – fogalmazott, és a város nevében gratulált a díjazottaknak.

Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora elmondta, hogy a civil szféra munkája rendkívül összetett, és nem tudna létezni az önkormányzat nélkül. Vannak a közszférában olyan emberek, akik a kötelező nyolcórás feladataikon túl jobban odafigyelnek, érzékenyebbek, odaadással és gondoskodással segítik a civil munkát. Általuk szebb és élhetőbb lesz Székesfehérvár. Úgy fogalmazott: „A pandémiás időszakban is tapasztalhattuk, hogy nekünk egymásra kell hagyatkoznunk.” Németh László arra biztatta a fehérváriakat, hogy minél többen tegyenek javaslatot a közszolgálati díjazottra.

Domokos Tamás, az alapító képviselője szerint nagyon nehéz dolga lesz az alapítványnak a közszolgálati díjra jelöltek bírálatánál. Az elmúlt rendkívüli időszak bizonyította: a székesfehérvári lelkületben megvan az a plusz, amire támaszkodva a közösség túl tudott lépni a nehézségeken. Nem jöttünk volna ki olyan jól az elmúlt száz napból, ha az együttműködés nem lett volna teljesen magától értetődő. Mindenki odatette szakmai, emberi tudását a nyolcórás munkán túl, a hétvégéken, és gyakran estébe, éjszakába nyúlóan is. Hozzátette: „Bebizonyítottuk, hogy Székesfehérvár közössége nagyon különleges! Reméljük, hogy ezek a pozitív élmények visszaköszönnek majd a jelölésekben is.”


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.