Júliusban rajtol az első Székesfehérvári Strandröplabda Bajnokság

2020.06.25. 12:01
SAJTÓKZLEMÉNY - 2020. június 25. (csütörtök)
Június 30-ig várják a nevezéseket 
 
 
 
 
Két helyszínen, a Bregyóban és a Felsővárosi Általános Iskolában zajlik majd az első Székesfehérvári Strandröplabda Bajnokság július elejétől – hangzott el az esemény mai beharangozó sajtótájékoztatóján. A város és a MÁV Előre közös programja igazi sportcsemegének számít majd, ahová a szervezők mind a profik, mind a családok nevezését is várják június 30-ig.
 
Mészáros Attila a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, még nem volt arra példa Székesfehérvár életében, hogy városi strandröplabda bajnokságot hirdessenek: „Köszönöm a MÁV Előre SC-nek, hogy javasolták a verseny megszervezését, illetve azt a szakmai hátteret, amelyet a lebonyolításhoz a klub és az egyesület biztosít. Ez a nyár annyiban is különleges lesz, hogy az eddig megszokottakhoz képest nagy sportprogramokra egészen augusztus második feléig nem számíthatunk. Éppen ezért is annyira különleges ez a bajnokság! Buzdítok mindenkit, aki szereti a röplabdát, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, és párosban vagy akár a családdal nevezzen a versenyre.”
 
A bajnokság célja, hogy Székesfehérváron szélesebb körben is megismertessék a strandröplabdázást, a város röplabdás közösségének folyamatosan játéklehetőséget biztosítsanak szervezett kereteken belül. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az egészséges és sportos életmódra, valamint a röplabdás kapcsolatok, barátságok ápolása sem titkolt cél. „Nemcsak a régi röpiseket várjuk: szeretnénk minél több embert megmozgatni, éppen ezért találtuk ki, hogy a hagyományos párosokon kívül 4 fős társaságok, családok nevezését is várjuk.” – tette hozzá Nagy Róbert, a MÁV Előre SC elnöke.
 
Az első városi strandröplabda bajnokságot július elejétől két helyszínen, a Bregyóban és a Felsővárosi Általános Iskola homokos pályáján tartják majd. A versenysorozatot négy héten át tartó, bajnoki rendszerben hirdetik meg a szervezők. A mérkőzéseket minden szerdán 16 órai kezdettel játsszák majd. A csapatok jelentkezését június 30-ig a gazsi.peter@fehervarvolley.hu címen várják. További információ a MÁV Előre SC honlapján olvasható.
 
 
 
 
 
A sajtótájékoztatón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.