15 éves a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület

2020.07.17. 17:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. július 18. (péntek)
 
 
 
 

Fennállásának tizenöt éves évfordulóját ünnepli a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület. A születésnap alkalmából rendezett találkozón Östör Annamária és Deák Lajosné önkormányzati képviselők köszöntötték a klubtagokat ma az Öreghegyi Közösségi Házban.

Az idősebb korosztály egészséggel kapcsolatos tevékenysége és az egészséges életmód minél szélesebb körű népszerűsítse érdekében alakult meg 2006-ban a Székesfehérvári Nosztalgia Egyesület. Az Öreghegyi Közösségi Házban működő, 45 fős tagsággal rendelkező klub saját programjaik szervezése mellett tevékenyen részt vesz a város közösségi életében.

„Mindig fiatalosak, tettre készek, jó ötleteik vannak, szívesen részt vesznek a kezdeményezések megvalósításában. A fiatalok is példát vehetnek róluk.” - így jellemezte a 15 éves civil szervezet munkáját és tagjait Östör Annamária önkormányzati képviselő, aki Deák Lajosné képviselővel közösen adta át a Polgármesteri elismerő oklevelet a születésnapos klub vezetőjének.

Sebestyén Lászlóné az elmúlt másfél évtizedet elevenítette fel köszöntőjében. Mint mondta, nevükhöz köthető az első mellrák elleni séta megszervezése Székesfehérváron, valamint vállalták, hogy évente kétszer rendbe teszik az Öreghegyen a Pozsonyi úti ABC környékét.  Rendszeresen részt vesznek a város nyugdíjasoknak szervezett rendezvényein. Az elmúlt 15 év alatt énekkarukkal és tánckarukkal megmérettették magukat a nyugdíjas kulturális ki-mit-tud?-on, és  csapatuk többször is jeleskedett a nyugdíjasok sportvetélkedőjén.

A klubprogramok szervezése mellett figyelmet fordítanak kortársaikra és azokra is, akiknek segítségre van szükségük. Nemcsak a városban működő  klubokkal, hanem hazai és erdélyi társszervezetekkel is jó kapcsolatot ápolnak. Mint azt Sebestyén Lászlóné elmondta, a mostani ünnepségre csak családias körben kerülhetett sor a járvány miatt, de reményét fejezte ki, hogy a legközelebbi kerek születésnapon már a nádasdladányi, a hajdúböszörményi és a gyergyószentmiklósi barátokkal együtt ünnepelhetnek.

A rövid beszédeket követően a klub minden tagjának névre szóló oklevéllel köszönték meg a közösségért tett munkáját. A délután énekléssel, beszélgetéssel, az elmúlt négy hónapban, a hosszan tartó otthonlét alatt kipróbált legújabb sütemények kóstolásával, jó hangulatban folytatódott.

Az évfordulós eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából. 

fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.