Büszke, rendezett nő volt egész életében – a 95 éves Haár Lajos Lászlónét köszöntötték

2020.07.29. 12:34
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. július 29. (szerda) 
Szigli István képviselő is átadta a jókívánságait.   Galéria  
 
 
 
 
 
Napra pontosan ma 95 éves a székesfehérvári Haár Lajos Lászlóné. Ilonka néni a Farkasvermi úti idősotthonban él, itt köszöntötték fel egy kis ünnepség keretében a családtagjai és az intézmény dolgozói. Székesfehérvár városa nevében Szigli István önkormányzati képviselő adta át a jókívánságokat és a miniszterelnöki emléklapot.

Székesfehérvár városa nagyra becsüli az időskorú polgárait. Szép hagyománnyá vált, hogy a magas kort megélt hölgyeket és urakat külön is felköszöntik a család kérésére. Így történt ez Haár Lajos Lászlóné Ilonka nénivel is, aki éppen ma töltötte be a 95. életévét.

Székesfehérváron született 1925. július 29-én és egész életét a városban töltötte. A második világháború miatt a gyermek- és fiatalkora nehezen, ugyanakkor a körülményekhez képest rendezetten telt. 1945 végén házasodott meg, egy fia és egy lánya született. Dolgozott a Vadásztölténygyárban, majd a későbbi Videotonban, innen ment nyugdíjba 55 évesen. Családjával kertvárosi övezetben élt egy nagy házban, ahol rendkívül sokat dolgozott és nagy szeretettel nevelte a gyerekeit, majd idős korában a férjével együtt panelba költöztek.

71 évesen megözvegyült, de nem hagyta el magát, fitt, csinos, büszke és taplraesett maradt. Három éve költözött be a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Farkasvermi úti Idősotthonba. A lehető legtöbb dologban önállóan ellátja magát, de az ismert falakat nem szívesen hagyja el, ragaszkodik a megszokott körülményekhez. Lánya, Erika nagy szeretettel emlékszik vissza a gyermekkorára, mint mondja, Ilonka néni volt a legjobb édesanya, rengeteget foglalkozott a gyermekeivel. Sokat adott arra is, hogy olvassa az újságot és tájékozott legyen a világ dolgaiban. Két fiú unokája és összesen hét dédunokája született.

Az idősotthonban rendezett ünnepségen a családtagok és az intézmény dolgozói is felköszöntötték. A város jókívánságait, ajándékait és a miniszterelnöki gratuláló emléklapot Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője adta át Ilonka néni számára.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából
 

 

Szöveg: Havasi Tímea
 
Fotó: Simon Erika


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.