A fogyatékosság iránti érzékenyítéssel és rendőrségi programokkal folytatódott a Napraforgó Tábor

2020.07.30. 14:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. július 30. (csütörtök) 
A következő turnusokra még lehet jelentkezni.    Galéria
 
 
 
 
 
 
A látássérültek mindennapjaira érzékenyítő beszélgetéssel és tájékozódási játékokkal, valamint közlekedési ügyességi és bűnmegelőzési feladatokkal folytatódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programja. Ezen a héten több mint 120-an vakációznak a Bregyóban, a hátralévő három turnusra még lehet jelentkezni.

Lengyel Zsófia látássérült parasportoló, a Polgármesteri Hivatal esélyegyenlőségi referense visszatérő vendég a Napraforgó Táborban. Számos alkalommal tartott már a gyerekeknek olyan foglalkozásokat, mellyekkel pontosan elmagyarázza és érzékletessé teszi, hogy ő és más fogyatékossággal élő embertársai miként élik meg a mindennapokat, milyen különleges feladatokkal, akadályokkal kell megküzdeniük.

A SZÉP – program (Székesfehérvári Érzékenyítő Program) keretében zajló rendhagyó foglalkozások csütörtökön is folytatódtak a táborban. Zsófia vezetésével a gyerekek ma úgynevezett csörgőkígyó játékot játszottak, bekötött szemmel kellett tájékozódniuk a társaik között, illetve ki lehetett próbálni a látássérültek önálló közlekedéséhez elengedhetetlen fehér botot is.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársainak vezetésével a táborozók ismét próbára tehették magukat a balesetmegelőzési, közlekedés-ügyességi pályán, de voltak bűnmegelőzési programok is. Volt képes nyomozós játék és közlekedési tábla puzzle, melynek helyes kirakása után a résztvevők megbeszélték, hogy a tábla mit takar. Alsó és felső tagozatosoknak szóló totó is szerepelt a programban. A kicsik többek között olyan kérdésekre keresték a választ, hogy mit kell tennie egy gyereknek, ha a társa lopásra kéri, ha pénzt követel tőle, ha egy teljesen ismeretlen ember ismerősnek jelöli őt a közösségi oldalon, vagy miért nem szabad verekedni és milyen segélyhívó számok vannak. A nagyobbak például a fogalom-magyarázó feladatban megtudhatják, hogy mit jelent a garázdaság, a lopás, az önbíráskodás, a zsarolás, a kényszerítés, a zaklatás és a rongálás.

A Napraforgó Városi Napközis Táborból további három turnus van hátra, melyre még lehet jelentkezni kizárólag elektronikus úton. További részletek olvashatóak a Városgondnokság honlapján.

 
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–   Vége
Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.