30 év, 300 autóbusz: Homm Kft.

2020.09.08. 14:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. szeptember 8. (kedd)
Átadták az ország egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron. Galéria
 
 
 
 
 
Hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft. megépítette és bemutatta első regionális központját. Az 550 millió forint összköltségű beruházás 30 új munkahelyet teremt Székesfehérváron. A jubileumi eseményt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester felavatta, Spányi Antal megyéspüspök pedig megáldotta a régió legmodernebb autóbusz-javító és -karbantartó létesítményét.  


30 év, 300 autóbusz – ezzel a szlogennel mutatták be a Homm Kft. első regionális központját, és tartották meg egyben a cég 30 éves születésnapi rendezvényét. A cégben 540-en dolgoznak, ebből 375 sofőr.

Az ezer négyzetméteres épület avató ünnepségét Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, megköszönve a cég tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy környezettudatos munkájukkal hozzájárultak Székesfehérvár vezető gazdasági erejéhez, s hogy ezen felül is felelősséggel támogatják a közösségeket.

A munkavállalók és együttműködő partnerek közös munkáját, a város fenntartható fejlődésében vállalt szerepet hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András polgármester, és a most felavatott beruházással kapcsolatban azt mondta: „Aki most ruház be, most fektet be, azt üzeni: bízik abban, hogy újra növekedési pályára tudjuk állítani a magyar gazdaságot. Ez adott esetben újabb fejlesztéseket, újabb és újabb munkahelyeket és magasabb egzisztenciát jelenthet a dolgozóknak. Ez a beruházás nekem erről szól – bíznak ebben a városban, és bíznak a magyar gazdaságban, és bíznak a régióban.” 32 ezer, 70-80 km-ről ingázó munkavállalóról lehet beszélni Székesfehérvár vonatkozásában – ez Budapestet nem számítva a legnagyobb létszám az országban. Hogy ők a városba eljussanak, hogy biztonságban jussanak el, hogy el tudják végezni a munkájukat, és utána pedig biztonsággal hazaérjenek a családjukhoz, ez az, ami a cégnek köszönhető, fogalmazott a polgármester.

Törő Gábor
országgyűlési képviselő a jubileumi rendezvényen az ország működését a vállalat működtetéséhez hasonlította, és az örömét fejezte ki, hogy a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági helyzetben a Homm Kft. egyetlen dolgozójától sem vált meg. Arra biztatta a céget, legyen a Magyar Kormány stratégiai partnere, és járuljanak hozzá a gazdaság fellendítéséhez.

Homm Károly
és Tóth Balázs tulajdonosokkal Schulek Csaba beszélgetett, felidézve a 30 év legfontosabb fordulópontjait. Az egy buszos indulás után a fejlődésben 2000 volt az az év, amikor dolgozók szállításával, majd 2005-től közösségi közlekedéssel is elkezdtek foglalkozni; 2012-től már országos lefedettséggel kezdtek dolgozni – Hódmezővásárhelytől Sárvárig –, a regionális központ megépítésének a terve először 2017-ben merült föl. Homm Károly és Tóth Balázs az eredményekért elsőként a felségeiknek mondtak köszönetet, majd a három pilléren álló dolgozói gárdának a sofőrökkel, a műszakkal, az irodai munkásokkal, és minden együttműködőnek.  A nyolc telephelyből az első saját tulajdonú bázis nemcsak a cég logója miatt lett zöld. A megújuló energiára épülő hőszivattyús hűtés és fűtés mellett a madárbarát kerttervezést, a mosóberendezés által használt víz 90%-ának visszaforgatását, valamint az esővíz öntözéshez történő összegyűjtését is fontosnak tartották tulajdonosok, akik a megnyitón hangsúlyozták: a cégcsoport kiemelkedően jó kollektívája mellett arra a legbüszkébbek, hogy a Covid-19 okozta világgazdasági válság által egyébként erősen érintett területen működve sem kellett megválniuk egyetlen munkatársuktól sem, társadalmi felelősségvállalásuk fókuszában pedig a hátrányos helyzetű gyermekek, iskolák és közösségek állnak.

Az ünnepi beszédeket és a cég bemutatását követően Spányi Antal megyéspüspök megáldotta a létesítményt: a cég munkájában nemcsak az emberi teljesítmény, hanem az isteni áldás is benne van, fogalmazott.

Az ünnepség végén egy 50 fős busz indult meg a szerelőcsarnok belseje felé, a volán mögött a tulajdonosokkal: és átszakította a bejárati ajtóra kifeszített nemzeti színű szalagot.  


Háttérinformációk:

A székesfehérvári iparterületen megépült klimatizált szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény. A dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott legnagyobb magyar magántulajdonú autóbuszos cég háromszázharminc autóbusszal, ötszáznegyven fős csapattal, több mint huszonkétezer utas célba érését segíti naponta, közel másfélmillió kilométert megtéve havonta biztonságban és kényelemben.

A Homm Kft. képzési tematikája kiemelt figyelmet fordít a KRESZ, a munkavédelem, az autóbusztechnológia, a típusismeret és a vezetéstechnika aktuális tudnivalóira, a közúti és a telephelyi balesetek csökkentése érdekében.


A rendezvényen készült fotók letöltheteők a Galériából!                                      

Szöveg: Fraller Ildikó, Holub Katalin
Fotó: Simon Erika

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.