Újabb adománnyal segít az Alcoa

2020.09.08. 15:32
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. szeptember 8. (kedd)
A cég összesen 45.000 dollárral járult hozzá a covid elleni védekezéshez
 
 
 

Újabb példamutató adományozásra került ma sor: Székesfehérvár koronavírus-járvány elleni védekezését támogatja 20.000 dolláros felajánlásával az Alcoa Shared Services Hungary Kft. az Alcoa Alapítványon keresztül, amelyet Kiss Szabolcs, a vállalat ügyvezető igazgatója jelentett be. A cég ezzel a felajánlásával összesen 45.000 dollárral járult hozzá a városi védekezéshez. A mai sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a védekezésre megnyitott városi adományszámla továbbra is él.
 
Az Alcoa Shared Services Hungary Kft. a június 3-án mindegy 7,6 millió forinttal (25.000 dollár) járult hozzá Székesfehérvár koronavírus-járvány elleni védekezéséhez. A járvány második hullámának beköszöntével, a társadalmi felelősségvállalás jegyében a cég újabb 20.000 dollárt ajánlott fel a város részére, amelyet az amerikai székhelyű Alcoa Alapítványon keresztül juttatnak el a védekezésre megnyitott adományszámlára.
 
Az alapítványunkon keresztül igyekszünk minél több szervezetet és kezdeményezést támogatni, amelyek a fenntartható fejlődésért, vagy a környezetvédelemért dolgoznak. Az idei évben azonban nem lehet elmenni a koronavírus-járvány témaköre mellett: fontosnak tartjuk, hogy mi is kivegyük a részünket a védekezésből, ezzel is támogatva a közösséget. Székesfehérvárnak és az Alcoa-nak évtizedes jó kapcsolata van, ezért is juttatunk ebben az évben összesen 45.000 dollárt a védekezés támogatására a város által megnyitott adományszámlára.” – mondta el Kiss Szabolcs, az Alcoa Shared Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki beszédében kiemelte, hogy a forrás felajánlásával céljuk az is, hogy Székesfehérváron a pandémiás időszak alatt munkanélkülivé vált embereket támogassák.
 
Dr. Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki az Alcoa-nak a nagylelkű felajánlásért: „Az Alcoa helyi adófizetésben is meghatározó cég Székesfehérváron, ezt azért emelem ki, mert mindez mellett ma a nem kötelező, vagy jogszabályban foglalt befizetésről számolunk be, hanem arról a társadalmi felelősségvállalásról, amely egy közösség részévé tesz bennünket. Nem nagyon van a városnak olyan területe, amelynek fejlődéséhez a cég ne járult volna hozzá, hiszen beszélhetünk fásításról, a szociális területekről, vagy az oktatás-nevelési munkáról – az Alcoa neve mindenhol felmerül támogatóként.” A polgármester elmondta, hogy a felajánlást a város alapvetően a védekezés alapköltségeinek fedezésére fordította, de külön megköszönte, hogy a vállalatnál is megfogalmazódott az, hogy az álláskeresőket segítsék, hiszen a város is saját, az állami programot kiegészítő támogatási rendszert dolgozott ki erre a célra.
 
A városvezető a mai sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette, hogy a most beérkező adománnyal újra megnyitják ezt a gyűjtőszámlát, amelyre továbbra is a COVID-19-cel összefüggő támogatásokat várják. Székesfehérvár adományszámlájára eddig összesen 102.000.000 forint érkezett, amely az egyszeri, akár 1000 forintos, magánszemélyek által felajánlott összegekből, valamint a nagyvállalatok által felajánlott több milliós összegekből adódott össze.
 
Adományaikat továbbra is várjuk a járványügyi védekezés céljaira a 12023008-00153647-06700001 számon. A közleményként a „KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS” mondatot kell megadni.
 
 
 
A sajtótájékoztató képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
Fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.