A szabályok szigorú betartása mellett zajlott az egészségügyi szűrőnap a Feketehegy-Szárazréten

2020.09.12. 13:03
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. szeptember 12. (szombat)
 
 
 
 
 

A járványügyi szabályok betartása mellett indultak újra a városrészi szűrőnapok és prevenciós programok. Múlt hétvégén az Öreghegyen, most szombaton pedig a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban szerveztek egészségnapot. Mintegy hetvenen jelentkeztek a szűrésekre, amelyeket az Egészségfejlesztési Iroda kilenc munkatársa végzett szombaton délelőtt.


A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével lehetőség volt kardiológiai vizsgálatra, bőrgyógyászati szűrésre, dietetikai tanácsadásra, csontsűrűségmérésre és boka-kar-index meghatározásra is a városrészi egészségnap keretében.

Az újra indult szűrőnapok most nem az oktatási intézményekben vannak, hanem a közösségi házakban, és nagyon figyelünk arra, hogy elkerüljük a torlódást, mondta Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok. „A szabályok szigorú betartása mellett zajlott a Feketehegy-Szárazréten is a szűrőnap, és a biztonság miatt előzetes regisztrációhoz volt kötve a részvétel. Pontosan jöttek az emberek, így nem volt sorban állás az egyes vizsgálatoknál. A következő egészségnapot a KÖFÉM lakótelepre tervezzük, és remélem, hogy a járványhelyzet ezt nem fogja akadályozni. Kérek ezúton is mindenkit, hogy tartsuk be a szabályokat, így remélhetőleg mielőbb túlleszünk ezen a nehéz időszakon.” – tette hozzá a tanácsnok.   

„Hagyománya van már az egészségnapnak Feketehegy-Szárazréten, és ezekben a nehéz napokban is nagyon fontos, hogy azok, akik nem tudnak eljutni a különböző rendelőintézetekbe, itt megtalálják azt a lehetőséget, amire sokat sorban állniuk. Úgy szoktunk fogalmazni, hogy helybe hozzuk a fehérváriaknak azokat a legfontosabb vizsgálatokat, amelyek által képet kaphatnak az általános egészségi állapotukról.” – mondta Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője. Nem utolsósorban pedig azért is fontos egy-egy ilyen szűrőnap, mert többször itt derül ki, hogy valakinek valamilyen betegsége van.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta, hogy összesen 68-an regisztráltak, de igény esetén lett volna még több időpont is. Ideális volt a helyszín Feketehegy-Szárazréten, mert egymástól jól elkülönítve és részben szabadtéren voltak a vizsgálati helyszínek. 

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.


                                                          - Vége -


szöveg és fotó: Bácskai Gergely

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.