Stabil működés, folyamatos beruházásokkal

2020.09.14. 10:20
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. szeptember 14. (hétfő)
Dr. Bucsi László elfogadta a főigazgatói megbízást a kórház irányítására. Galéria
 
 
 
Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Bucsi László közös sajtótájékoztatón mondták el: az állami támogatásnak köszönhetően biztosított a kórház stabil működése a covid második hullámának a kezdetén; illetve a folytatódó beruházások keretében újabb parkolók épülnek, hamarosan átadják a családbarát szülészetet, és skill labort hoznak létre a szakmai képzésre. A kórházbeli új épülettömb 14 milliárd forintból fog megépülni a Modern Városok Program támogatásával. Dr. Bucsi László azt is bejelentette: elfogadta a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói megbízását.


A járvány második hulláma elérte az országot: a legfontosabb cél, hogy Magyarország működőképes maradjon, idézte a miniszterelnököt Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház előtti sajtótájékoztatón: „Az egészségügy a második hullámra felkészült, és felkészült a mi kórházunk, a Szent György Kórház is.” Az államtitkár elmondta, hogy a kórház fejlesztése folyamatban van: a Modern Városok Program keretében átadtak már egy parkolót, egy újabb hamarosan elkészül, az új beruházáshoz pedig a Kormány meghozta a döntést: mintegy 14 milliárd forintból fog felépülni a kórház legújabb épülete.

Dr. Cser-Palkovics András
köszönetet mondott a főigazgatónak, hogy egy nagyon nem könnyű, különleges időszakban elvállalta a kórház vezetését, hiszen az intézménynek kiemelt szerepe volt és van a járványidőszakban, mind szakmai, mind infrastrukturális értelemben; az örömét fejezte ki, hogy a minisztérium támogatja Dr. Bucsi László hosszú távú vezetői munkáját: „Az embereknek az a fontos, hogy Székesfehérváron, a megyében és a régióban stabil, biztonságos vezetése legyen a kórháznak.”

A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a parkolók és az új épület beruházása mellett több más fejlesztés is folyik a kórházban, amelyek szakmai, infrastrukturális fejlődést hoznak: „A működőképesség garantált: a beruházásokkal egy még korszerűbb, még jobban felszerelt, még jobb körülményeket biztosítani képes kórházunk lesz egy kiváló főorvos vezetésével.” Az MVP-beruházás közbeszerzési eljárását a Beruházási Ügynökség végzi. A teljes beruházásból sikerült kiemelni a parkolók építését, melynek egy része már megvalósult az első ütemben; szeretnék kiemelni ezenkívül a kórház légtechnikai rendszerének a felújítását (ami az új épülőn kívül kívül például a hotel épületét is érinti), és a teljes projekt megvalósulása előtt kivitelezni – tette hozzá dr Cser-Palkovics András.

Dr. Bucsi László
, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mb. főigazgatója elmondta, hogy néhány napja kapta a kérdést, vállalná-e hosszabb távon az intézmény vezetését: abban a tudatban fogadta el a megbízást, hogy a kórház korábbi főigazgatójának, Dr. Csernavölgyi Istvánnak a jövője biztosítva látszik: „Lelkiismeret-furdalás nélkül tudok a kihívásokkal szembenézni, ami nem lesz kevés! Fent kell tartani a kórház működését: a normális betegápolást, ami mellett itt van a covid emelkedő, második hulláma, továbbá a fejlesztési projekteket is visszük tovább.” A családbarát szülészetet heteken belül átadják, majd kezdődik az egynapos sebészet kialakítása ugyanabban az épületben három műtővel, amelyhez 36 milliós állami támogatást kapott a kórház, amit a Kórház Barátai Liga ugyanennyivel kiegészített. Dr. Bucsi László kiemelte: év végéig létrehoznak egy skill labort a szakdolgozók és a rezidensek képzésére, mintegy 400 millió forintból. A Modern Városok Program keretében épülő háromszintes épületbe az infektológia, a pulmonológia és az onkológia költözik majd be. Az állam közel egymilliárd forintos kiegészítő támogatást biztosított a kórháznak a covid-költségek fedezésére, ezzel biztosított az intézmény stabil működése, hangsúlyozta Dr. Bucsi László.


A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                  

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.