Megújult a játszóudvar és a villamos hálózat a Hosszúsétatéri Óvodában

2020.09.14. 15:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. szeptember 14. (hétfő)
30 milliós önkormányzati forrást fordítanak az intézményre.     Galéria
 
 
 
 
 
 
Összesen harmincmillió forint önkormányzati forrást fordítanak a Hosszúsétatéti Óvoda udvari játszóeszközeinek és villamos hálózatának felújítására. A munkálatok nagy részével elkészültek, már csak a homokozók tetőszerkezetének cseréjét kell elvégezni. Az intézmény udvarán tett látogatásakor Székesfehérvár polgármestere elmondta, az egész várost tekintve már csak az Ybl óvoda udvarfelújítása van hátra, a szükséges anyagi háttér megteremtésén már dolgoznak.

Nagyszabású felújítás zajlott az elmúlt hónapokban a Hosszúsétatéri Óvodában. A biztonságosan már nem használható udvari játszóeszközöket elbontották vagy javították, és számos új játékot telepítettek a területre. Kaptak a gyerekek többek között mászóvárat, babaházat, rugós játékokat, egyensúlyozó játékot, trambulint és rajztáblákat. Felújították a homokozót és hat darab új pihenőpadot is elhelyeztek az udvaron a Városgondnokság szakemberei.

Ugyancsak szükségessé vált az óvoda villamos hálózatának teljes korszerűsítése. Kicserélték a kábeleket, a dugaljakat, a kapcsolókat, a régi lámpatesteket pedig mindenhol felváltotta az energiatakarékos LED világítás. A konyha teljes területén szintén megtörtént a villamos felújítás, és kialakították a helyet egy nagyteljesítményű sütő számára is, melyet az óvodai programokhoz, közös sütésekhez is tudnak használni az óvónénik és a gyerekek. Az eddig elkészült munkálatok 23 millió forintba kerültek, már csak a homokozók feletti tetőszerkezetek cseréje van hátra. Ezzel együtt 30 millió forint kizárólag önkormányzati forrást költenek az intézményre.

Az óvoda udvarán tett látogatásakor dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: „Összesen egy olyan óvoda van Fehérváron, melynek az udvarát még nem újítottuk fel, vagy nincs folyamatban valamilyen formában a felújítás, ne lenne meg rá a forrás. Ez a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodája. Ezt az intézményt sem fogjuk elfelejteni, még ebben az anyagilag nehéz helyzetben is törjük a fejünket, hogy miként tudnánk forrást találni rá. Ezáltal az összes önkormányzati fenntartású óvodán végigérne a felújítás, amiben van európai uniós, állami és önkormányzati forrás. Sőt, a KÉPES Program keretében a fehérvári cégek, vállalkozások felajánlásait is fel tudtuk használni.”

A városvezető szerint a felújítások nagyon fontosak biztonsági szempontból, mert a gyerekek az udvarokon töltik az idejüknek egy jelentős részét, és nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között teszik.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetét fejezte ki Székesfehérvár polgármesterének és a Közgyűlésnek, hogy a felújítás keretösszege rendelkezésre állt a Hosszúsétatéri Óvodában. A gyerekek örömmel vették birtokba az udvart, ahol valóban nagy szükség volt a játszóeszközök cseréjére, javítására.

Tóth Ildikó, az óvoda igazgatója a köszönetnyilvánításon túl elmondta, az óvodáskor legnagyobb ajándéka a sok-sok közös játék, és nem mindegy, hogy ezt milyen eszközökkel teszik a gyerekek. A Hosszúsétatéri Óvodában mindig arra törekszenek, hogy a lehető legtöbb időt töltsék a szabadban, melyre a felújított, árnyas udvar ideális, biztonságos környezetet biztosít.

Bozai István, a munkálatok egy részét bonyolító Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezetője elmondta, a régi játékokat a szabványoknak megfelelően alakították át, az új játékok pedig megfelelnek a legújabb európai uniós szabványoknak éppúgy, mint a székesfehérvári játszótereken található eszközök.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

–  Vége

Szöveg: Havasi Tímea

fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.