Zene és festészet, művészet bélyegeken

2020.09.16. 18:14
SAJTÓKÖZLEMÉNY  - 2020. szeptember 16. (szerda)
Megnyílt a városi bélyeggyűjtő kör éves kiállítása. Galéria
 
 
 
 
 
 
 
 
A művészet témakörben öt gyűjtő 34 keretoldalon mutatja be gyűjteménye legszebb és szívéhez közelálló bélyegeit a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szerdán nyílt éves kiállításán a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban.


Magas szintű és nemzetközi kiállításon is megállná a helyét az a tárlat, amely mától látható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A 95 éve alakult Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör éves kiállításán több művészeti ág, a kisgrafika mellett a festészet és a zene találkoznak.

Mint azt Laczi Zoltántól, a kör elnökétől megtudtuk, a tárlatot öt gyűjtőtárs gyűjteményéből állították össze, tisztelegve ezzel sokéves gyűjtői, kiállítói tevékenységük előtt. A kiállítóhelyen 34 keretoldalon nyolc témakört mutatnak be, köztük Beethoven és Liszt Ferenc életét és munkásságát, művészeti alkotásokat francia bélyegeken, valamint a Tretyjakov Galéria képeit.

A bélyeg nemcsak a levelezés része, hanem korlenyomat, alkotás, művészet. Számos tudományág kapcsolódik össze és ad életre szóló élményt és feladatot a gyűjtőknek. Ez jól tükröződik a ma látható kiállítás anyagán, mondta Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében. A bélyeggyűjtők az elmúlt korok lenyomatainak őrzői, akik komoly feladatot adnak át az utókornak.

Laczi Zoltán, a bélyeggyűjtő kör városi elnöke a köszöntőket követően átadta azokat a személyes bélyegeket, amelyek a kiállítóknak készültek, emléket állítva az éves tárlatnak. A gyűjtők, dr. Forgó Béla, dr. Lippai József, Miklós László és Lazányi Tibor újságírói kérdésre elmondták, mindannyian gyermekkorukban találkoztak és szerették meg a bélyeggyűjtést. A művészethez való kötődésük, különösen a zene és a festészet világa határozta meg a témákat. A mostani kiállításon, amely szeptember 18-ig várja a látogatókat, jól megfigyelhető a műfajok és az ábrázolások sokszínűsége.

 
A megnyitón készült fotók letölthetőek a Galériából.
                                                          
                                                       
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.