Szombatig várják az érdeklődőket a Babahordozó Hét programjaira a Szabművházban

2020.10.09. 11:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. október 9. (péntek) 
Hasznos, praktikus tanácsok és vásár két napon át.     Galéria
 
 
 
 
 
 
Két nap a család körül mottóval nyitották meg a Nemzetközi Babahordozó Hét székesfehérvári programjait, amely szombat délutánig várja a babás, kisgyermekes családokat és a kismamákat A Szabadművelődés Házában. A szüléssel, a babagondozással, a kismamasággal kapcsolatos előadásokkal és praktikus termékeket kínáló kézműves vásárral fogadják az érdeklődőket. Fontos, hogy a résztvevők itt hiteles forrásból kapnak válaszokat a kérdéseikre – hangsúlyozta a megnyitón Östör Annamária tanácsnok.

A Babahordozó Hétnek többéves hagyománya és mindig sok látogatója van Székesfehérváron, a helyi programokat rendszerint a Székesfehérvári Babahordozó Klub szervezi. A rendezvények pénteken kora estig, míg szombaton 9-től 15.30-ig tartanak. Szakértők tartanak előadásokat többek között a szülés magyarországi lehetőségeiről, az otthonszülésről, a sikeres szoptatásról és a hozzátáplálásról, a kisbabák altatásáról és otthoni gyermekbalesetek ellátásáról. Ugyancsak téma lesz, hogy a kismamák miként alkossanak magukról pozitív testképet várandósan és a szülés után, és miért fontos az önmagukra fordított minőségi idő. Szombaton 15 órától flashmob, majd tombolasorsolás zárja a programokat. A rendezvény teljes ideje alatt van szoptatási és babahordozási tanácsadás, illetve próbahordozás.

A rendezvényt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg. Elmondta, nagymamaként igazán tudja értékelni a rendezvényen kínált hasznos, szép, környezetbarát és praktikus termékeket, melyek segítenek a kismamáknak, a babás családoknak. Fontos továbbá, hogy a résztvevők a sokszor kaotikus internetes tájékoztatás helyett itt hiteles forrásból, tapasztalt anyukáktól és szakértéktől kaphatnak információkat a legkülönfélébb témákban.

A szervezők ügyelnek a járványvédelmi óvintézkedések betartására. A belépéskor mérik a testhőmérsékletet és több ponton van lehetőség a kézfertőtlenítésre. Szeretettel invitálnak minden érdeklődőt!A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 

–   Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.