Idegenvezetés „MÁSKÉPP”

2020.10.15. 13:37
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. október 15. (csütörtök)
 
 
 
Együtt kalandozunk! címmel akadálymentesített kulturális programot szervezett csütörtökön a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A szemléletformáló, érzékenyítő rendezvényen a fogyatékkal élők és a többségi társadalom tagjai közösen sétáltak Székesfehérvár Belvárosában, ahol az ismeretek bővítése mellett játékos feladatok is várták a kalandozókat.
 
A fehérvári jogrend, a hazáért harcoló hős katonák, a történelmi Belváros neves épületei és Kati néni szobránál a fehérváriak mindennapjai is szóba kerültek az Idegenvezetés MÁSKÉPP szemléletformáló programon csütörtökön. A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány az „Esély-Egyenlőség” című projekt keretében megvalósult programon közösen vettek részt látás- és hallássérültek, értelmi fogyatékossággal élők és a többségi társadalom tagjai, akik között szép számmal ott voltak a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákjai is.
 
Az integrált kulturális program legfőbb célja a helyi identitás erősítése és a közös élmények szerzése – mondta el a megnyitón Braun Katalin, a program koordinátora. A sétákkal mindenkit megszólítanak, ezzel elősegítve a közös élményeken keresztüli be- és elfogadást.
 
Molnár Tamás civil tanácsnok köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy ez a program a civil szervezetek kérésére jött létre. Olyan események kapnak benne helyet, amelyek a közös élményekkel elősegíti az érzékenyítést, az elfogadást.
 
A köszöntőket követően Csanádi Roland egy jelnyelvi tolmács segítségével mesélt életéről, kihívásairól, és hozta közelebb a jelenlévőkhöz a mindennapjait, majd Krutzler Gergő tangóharmonikával színesítette az eseményt. A résztvevők három csoportban indultak el ezt követően a belvárosi túrára, ahol az ismeretek bővítése mellett játékos feladatok is várták a kalandozókat.
 
 
 
 
 
A kapcsolódó fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Csordás Csilla
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.