A városban is fertőtlenít oktatási intézményt a Magyar Honvédség az őszi szünet alatt

2020.10.22. 18:28
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. október 22. (csütörtök)
 
 
 
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Magyar Honvédség katonái is részt vesznek az oktatási és nevelési intézmények fertőtlenítésében az őszi szünetben. A honvédség egyetlen vegyivédelmi zászlóalja, a székesfehérvári telephelyű MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő csoportja összesen 33 intézményben dolgozik majd az október 22. és november 1. közötti időszakban. Az alakulat egyik speciális raja ma a Vasvári Pál Gimnáziumot fertőtlenítette.
 
 
Az oktatási és nevelési intézmények fertőtlenítését rendelte el az október 23. és november 1. közötti időszakra, az őszi szünet idejére az országos tisztifőorvos, amelyet az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján jelentett be. Müller Cecília ehhez a Magyar Honvédség segítségét is kérte azon intézmények tekintetében, ahol szeptember óta felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés.
 
A kiterjedt, országos fertőtlenítésben részt vesz a székesfehérvári telephelyű MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalja, akik a feladatra másodlagosan kiképzett rajokkal együtt mintegy 58 intézmény tisztítását végzik el.
 
A honvédség speciális, egyedüli vegyivédelmi alakulatának az őszi szünet ideje alatt 33 intézmény fertőtlenítését – köztük a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumét – kell elvégeznie. A mai angol érettségi után, a fertőtlenítést az iskola teljes területén, közös helységeiben és folyosóin, mintegy 1,5 óra alatt teljesítették a katonák. Miklovich János ezredes, a fertőtlenítést végző MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka elmondta, hogy a közel másfél hetes időintervallumban az alakulat katonái négy csoportban, nyolc rajjal hajtják végre a feladatot. „Az a célunk, hogy november 1-jével befejezzük a fertőtlenítést, hogy a november 2-i iskolakezdésre a diákok tiszta iskolákba térhessenek vissza és zavartalanul kezdődhessen meg a tanítás. A nyolc raj speciális felszerelésben, MOL Hygi Flow Rapid szerrel fertőtleníti a helységeket, ugyanúgy, ahogy tette azt a járvány első hulláma alatt az idősotthonban. Alakulatunk Győr-Moson-Sopron megyétől egészen Borsod-Abaúj-Zemplén megyén át járja majd az intézményeket, Fejér megyében pedig a Vasvári mellett Dunaújvárosban és Móron látjuk el a kijelölt feladatokat.”
 
 
 
 
A fertőtlenítés alkalmával készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
Fotó: Molnár Artúr
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.