Megújult a Homonnai utca

2020.11.13. 11:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. november 13. (péntek)
A Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi útprogram. Galéria 
 
 
 
 
 

Elkészült a Homonnai utca teljes felújítása. A Donát utcát és Zsolnai utat összekötő út alatt megtörtént a régi víziközművek cseréje, a burkolat teljes szélességében megújult, az újonnan kialakított térköves járda a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. A megvalósult fejlesztésekről helyszíni bejárás során számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Horváth Miklós Csaba, a terület önkormányzati képviselője.

Megújult útburkolat és járda szolgálja mostantól a Homonnai utcában autóval és gyalogosan közlekedők biztonságát. A múlt év őszén kezdődött fejlesztést lassította a tavaszi járványhelyzet, ám amint lehetett, folytatták a munkálatokat, és a határidő előtt egy hónappal hamarabb be is fejezték azt. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a bejárás során elmondta, hogy a 372 millió forintos beruházás teljes költségét az Önkormányzat biztosította, és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg. Örömét fejezte ki, hogy ebben a járvány miatt kialakult nehéz gazdasági évben is fehérvári összefogással valósulhatott meg ez a fejlesztés.

Az Öreghegyen élők régóta várták és nagy örömmel fogadták a felújítást, mondta a körzet önkormányzati képviselője. Horváth Miklós Csaba hozzátette, hogy bár a Homonnai utca szélesítése már korábban megtörtént, a teljes útszakasz felújításához először az erős- és gyengeáramú oszlopokat kellett átépíteni, valamint a korábban párhuzamosan futó oszlopok helyett minden légvezetéket közös oszlopsorra helyezni. A fejlesztésnek köszönhetően teljessé vált a közvilágítás a Donát utca felől is. Ezt követően kicserélték a régi, azbesztcement anyagú ivóvízvezetékeket, majd a csapadékcsatorna kiépítését követően elkészült az új járda és az aszfaltburkolatú út.

Az öreghegyi útprogram a Poprádi utca felújításával folytatódik, és hamarosan további döntések születhetnek újabb utcákat érintő beruházásokról, amelyek 2021-2022-ben valósulhatnak majd meg.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.