Kibővített gazdasági mentőcsomaggal segíti a bajba jutott vállalkozásokat Székesfehérvár Önkormányzata

2021.02.08. 17:16
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. február 8. (hétfő)
Vendéglátósok, játszóházak, konditermek is kérhetnek támogatást.   Galéria  
 
 
 
 
 
Nyilvánosságra hozta Székesfehérvár polgármestere azt az immár kibővített, részletes támogatási csomagot, mellyel a járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került szektorokat segíti az Önkormányzat. Dr. Cser-Palkovics András polgármester online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megjelent a vendéglátósoknak szóló Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap részletes kiírása, illetve segítik a szállodásokat, a konditermeket, a játszóházakat és mindazokat, akik tavaly november 1-je után munkahelyeket tartottak meg vagy lettek regisztrált álláskeresők a korlátozások alá került területeken. A tájékoztató összefoglalóját az alábbiakban olvashatják:

„Ahogy ígértem, folytattuk a részletek kidolgozását, és ma közzé is tettük a székesfehérvári vendéglátósokat segítő részletes pályázati kiírást, illetve a számlaszámot, amelyen keresztül mindenki segítheti az általunk felvállalt közös célt. A korábban bejelentett támogatási kört bővíteni fogjuk, ennek irányairól is tájékoztatom Önöket. Fontos, hogy igazi közösségként, mindenki iránt felelősséggel építsük Székesfehérvár jövőjét!

És most jöjjenek a sokak által várt részletek:

I.
1.      A székesfehérvári vendéglátósokat segítő, eddig meghozott intézkedések (teraszdíjak elengedése, bérleti díjak elengedése) mellett a mai nap megjelentettük a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap pályázati felhívását is. A pályázatokat 2021. február 22-ig lehet benyújtani. A pályázati kiírás a https://www.szekesfehervar.hu/aktualis-palyazatok  linken olvasható, és a pályázati adatlap is innen letölthető. Megőrzött munkahelyenként 50 ezer forintra lehet pályázni, vállalkozónként (pl. étterem, kávézó, cukrászda, iskolai büfé stb.) maximum 2 millió forint összegre. A részletekről telefonon a 22/537-177 és a 70/411-0594-es telefonszámon érdeklődhetnek.

2.       Azok, akik 2020. november 1. és 2021. február 2. között vesztették el munkahelyüket a vendéglátásban és a szálláshely-szolgáltatóknál, a következő linken található kérelemmel nyújthatják be kérelmüket a 100.000 forint egyszeri pénzbeli támogatásra. Az erre vonatkozó kérelem a https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2021/
Onkormanyzat/dukumentumok/6-2021__Telepulesi_tamogatas_1-2_mell.docx
 linken található meg.

3.      Az önkormányzat külön bankszámlát nyitott a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap részére. Ide azoknak a támogatását várjuk, akik a szolidaritás jegyében segítséget szeretnének nyújtani a most nehéz helyzetbe került gazdasági ágazatokban dolgozó vállalkozók, munkavállalók részére. Számlaszám: 12023008-00153647-06000002.II.
Az elmúlt napokban beérkezett jelzések, vélemények, javaslatok alapján további támogatásokról hozok döntést a következő napokban (ezen felhívások várhatóan 1-2 hét múlva jelennek majd meg):

1.      A szállodákat üzemeltető vállalkozások részére pályázatot hirdet az önkormányzat, melynek keretében lehetőségük lesz a 2021. évi építményadó felének megfelelő összegre pályázni, ha vállalják, hogy ezt a megőrzött munkahelyek védelmére fordítják. Ez összességében több tízmillió forintos támogatás a helyi szállodákat üzemeltető vállalkozások részére.

2.      Azok részére, akik 2020. november 1. után vesztették el a munkahelyüket és regisztrált munkanélkülivé váltak a járványhelyzet miatt jelentős korlátozások alá került területeken (rendezvényszervezés, turisztika, konditeremben dolgozó, előadóművész, személyi edző, idegenvezető, játszóházak), azok a 3 hónap állami álláskeresési járulékon felül további 1 hónap, az álláskeresési járuléknak megfelelő összegre  lesznek jogosultak a tavasz folyamán már alkalmazott önkormányzati feltételrendszernek megfelelően, amennyiben a kérelem előterjesztésekor sem folytatnak keresőtevékenységet,

3.      Pályázatot hirdetünk a konditermeket működtető vállalkozások számára, amelynek keretében 50 ezer forint/álláshely támogatást biztosítunk minden megtartott munkaviszony után, vállalkozásonként maximum 1 millió forint összértékben.

4.      Pályázatot hirdetünk a játszóházakat működtető vállalkozásoknak, bérleti díj hozzájárulásra, vállalkozásonként maximum 500.000 forint mértékben.

5.       További segítséget szeretnénk nyújtani a Székesfehérvárhoz kötődő előadóművészek számára, dolgozunk egy nekik szóló támogatási programon is.

6.     Az újraindítás támogatására a városi applikáció segítségével kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosító városkártya-hálózatot épít a korábbi jól működő "Ősfehérvár kártya" mintájára, bátorítva a lakosságot a helyi termékek fogyasztására, a helyi szolgáltatások igénybevételére, és segítve a helyi vállalkozásokat egy közös marketingkampány indításában. A részvételre előzetesen már regisztrálni is lehet az info@albainnovar.hu  elérhetőségen.

Kérem, minél szélesebb körben Önök is segítsek az intézkedések eljuttatását minden érintetthez!”

Székesfehérvár polgármestere újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a mentőcsomag összege elérheti a több tízmillió forintot, a pontos adat a kérelmek beérkezése után számítható ki. Fontos megjegyezni, hogy a támogatásokat az iparűzési adóbevételnek, a legnagyobb adózóknak köszönhetően tudja finanszírozni az Önkormányzat. A gazdasági mentőcsomagnak kettős célja van: az intézkedések a vállalkozások lehető leghamarabbi újraindítását és minél több álláshely megőrzését szolgálják.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 


Fotó: Simon Erika

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.