Professzionális mérőeszközöket kapott a Széchenyi Technikum a HTM Zrt-től

2021.02.22. 17:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. február 22. (hétfő)
 
 
 
 
 

Négymillió forint értékben ajánlott fel professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikuma számára a HTM Zrt. A cég hosszú évek óta mint szakmai és gyakorlati képzőhely vesz részt a technikus osztályok képzésében. Az eszközöket egy sajtótájékoztató keretében mutatták be hétfőn.


A HTM Zrt. közel 11.000 EURO összegben ajánlott fel digitális, professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikuma számára. A cég hosszú évek óta együttműködik az oktatási intézménnyel, szem előtt tartva a diákok, azaz a leendő munkavállalók naprakész gyakorlati képzését. A mérőeszközöket bemutató sajtótájékoztatón Horváth Lajos, a Széchenyi Technikum igazgatója elmondta, ezekkel a műszerekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a tanulók, így mire a 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásba, a diákoknak már naprakész tudással teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre. Ez kiemelten fontos a cég és az iskola számára is.

A duális képzés, a szakmai felkészítés nemcsak a munkavállaló, hanem a munkáltató számára is a biztos jövőt jelenti, hangsúlyozta Pándi János. A HTM Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, céljuk közös az iskolával, a diákokkal, hiszen a biztos tudással rendelkező, a legújabb technológiát és professzionális szerszámokat ismerő munkavállalóknak a termelékenység növelésében komoly szerepük van.

A Széchenyi a térség szempontjából jelentős iskola, amely kiváló duális partnerekkel működik együtt, és nekik is köszönhetően egyre jobb eszközparkkal oktat annak érdekében, hogy sikeres legyen a diákok pályaorientációja, mondta dr. Cser-Palkovics András. A polgármestere hozzátette, az, hogy a középiskola az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával is együttműködik, és az egyetem mintegy 30 milliárdból fejleszthet technológiai kutatóközpontot Székesfehérváron, vissza fog hatni a Széchenyi Műszaki Technikum fejlődésére és a magyar gazdaságra, valamint a fehérvári ipari szereplőkre egyaránt. „A ma tanulói a holnap munkavállalói, akik, reményeink szerint, a székesfehérvári iparban munkát vállalva megteremtik saját egzisztenciájukat, részt vesznek a termelésben és ezzel erősítik a helyi gazdaságot, a várost.”- hangsúlyozta.

A Széchenyi Technikum igazgatója, Horváth Lajos hozzátette, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum vezetése, Kulcsár Szilvia kancellár és Szépné Holczer Piroska főigazgató egyaránt támogatta a magas fokú szakmai együttműködést, mely amiatt is kiemelten fontos, mivel az iskola azon 8 műszaki technikum közé került országosan, akik műszaki területen okleveles technikus képzést indíthatnak, a gépészet, az elektronika vagy a mechatronika területén. A nevezett területek közül a következő tanévben gépészet ágazatban indítják ezt az osztálytípust, amelyben az ÓE Alba Regia Műszaki Karával együttműködve dolgozzák ki a gördülékeny egyetemre felvételt, és számos tárgy kreditelfogadásának módját, így tanulóik jelentős kedvezményekkel kezdhetik majd meg egyetemi tanulmányaikat.

A tájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.