Kaland! Közösség! Kihívás!

2021.04.10. 14:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. április 10. (szombat)
Április 15-től indul a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára.Galéria

 

 
 
 
 
 

Gyakorlatközpontú ingyenes képzést, játékos oktatást kínál a mindennapi élethez szorosan kapcsolódó területeken a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program, amely már Székesfehérváron is várja a felső tagozatos és középiskolás diákokat. A Collegium fehérvári központjában tartott bemutatkozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szeptemberben induló szemeszterekre az általános iskolások április 15-től augusztus végéig, a középiskolások június 13-ig jelentkezhetnek.

Egy deci víz, két deci olaj, pár csepp tinta és egy pezsgőtabletta. Ezek voltak a mai első kísérlet kellékei, amellyel a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program (MCC FIT) 25 ötödik osztályos diákja ismerkedett a kémia és a fizika világával. A gyerekek februárban kezdték meg tanulmányaikat a székesfehérvári központban. A járványügyi helyzet miatt márciustól online találkoznak kéthetente szombaton. Ezen a hétvégén a természettudományok világával ismerkedtek.

A mai sajtótájékoztatón dr. Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója elmondta: az MCC FIT Program az országban egyedülálló módon komplex tehetséggondozást kínál felső tagozatos diákoknak immár Székesfehérváron is. A Collegium hazánk legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat.

Székesfehérvár igyekszik minden olyan közösségnek segítséget nyújtani, amely a fiataloknak érdemben, tartalmas elfoglaltságot biztosít, ilyen az Alba Innovár, a Titkok Háza és most már az MCC is. A közel 30 éves múlttal rendelkező intézmény a tehetséggondozás mellett olyan átfogó közösséget kínál országosan és nemzetközi szinten is a város és térség fiataljainak, amelyek a jövőjüket, és így városunk jövőjét is szolgálja - mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Számunkra nagy öröm, hogy az általános iskolás mellett szeptembertől már középiskolás csoport is indul.

Östör Annamária képviseletvezető reményét fejezte ki, hogy az intézmény szerves része lesz a város oktatási, kulturális és közéletének. Az oktatás mellett a terveik között szerepel Szülők Akadémiája indítása, valamint a közösségi programokat kiegészítve mindenki számára nyitott események szervezése is. A Székesfehérváron nyílt oktatási központ olyan lehetőséget kínál a diákok és a szülők számára, ahol inspiráló, korszerű környezetben és barátságos közösségben bontakozhatnak ki a jövő tehetségei, tette hozzá.

Sándor-Sipos Viktória, a Fiatal Tehetség Program koordinátorának ismertetése szerint a komplex képzési rendszer keretében ötödik osztályos kortól kínálnak élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. A félév során belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, okulnak a környezetvédelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és a pénzügyi látásmódjuk formálására is sor kerül majd. A FIT Program egészen nyolcadikos korukig kíséri el a diákokat, így amint a járványhelyzet lehetővé teszi, a gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés közösségépítő céljai is megvalósulhatnak, hogy az évek alatt minél erősebb kötelék alakulhasson ki az MCC-s diákok közt.

Szabó-Bakos György, a Középiskolás Program koordinátora szólt arról, hogy a szeptemberben induló középiskolás kurzusra június 13-ig várják a jelentkezéseket. Kiemelte, hogy a tehetséggondozó program segíti a diákokat a továbbtanulásra való felkészülésben, a pályaválasztásban is.

Részletes információ a https://fit.mcc.hu/ honlapon olvasható.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.