Könyvajándék a fehérvári általános iskoláknak

2021.04.13. 13:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. április 13. (kedd) 
 
 
 
 
 
 

 

Kamaszoknak szóló hasznos kiadványokról érkezett felajánlás, amelyek most az Önkormányzat és a Tankerület koordinálásával minden fehérvári általános iskolába eljutnak. A közel százezer forint értékű csomagot – a biztonság érdekében egy ózonizálást követően – minden intézménybe a Városgondnokság juttatja el. A Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 és a Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv pedig akár évvégi jutalomkönyvként, akár az iskolai könyvtárakban elérhetően szolgálja majd a fiatalok ismeretszerzését. Kedden délelőtt Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Lehrner Zsolt alpolgármester a Hétvezér Általános Iskola igazgatójának adta át a könyvcsomagot.

 

A napokban valamennyi fehérvári általános iskolába eljutnak majd azok a könyvadományok, amelyek a Mentaház Magánorvosi Központ felajánlásának köszönhetőek. Székesfehérvár Önkormányzata örömmel vállalta, hogy megszervezi: mielőbb eljussanak a fejlesztőfüzetek a megfelelő célcsoporthoz, azaz a kamaszokhoz. Valamennyi intézménybe közel 100.000 Ft értékben kerül majd a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 és a Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv példányaiból.

 

A kimondottan lányoknak szóló kiadvány színes, rajzokkal, fotókkal gazdagon illusztrált kötet. Az életük számos területén éppen folyamatos változásokat megélő olvasóknak adnak tippeket a szerzők – legyen szó a főzésről, a sminkelésről, vagy akár a környezettudatos gondolkodásról. „Vannak céljaid, vágyaid, de pénz híján nem tudod megvalósítani őket? Semmi gáz, Kata és Kristóf módszerével mindezt elérheted! Mindent megtudhatsz tőlük a (zseb)pénzről!” – ez áll a kamaszkasszához tanácsokat adó kötet ajánlójában, amelyet fiúk és lányok számára is ajánlanak.

Az intézmények tanév végén jutalomkönyvként tudják felhasználni ezeket a könyveket, illetve az iskolai könyvtárak fognak gyarapodni a felajánlott példányokkal – emelte ki Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki felvállalta az intézményekhez való eljuttatás megszervezését. Személyes találkozását is megosztotta a képviselő a két hasznos, kamaszoknak szóló kiadványról: „Amikor először megláttam a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0, illetve a Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv köteteit, azt gondoltam, hogy ismét egy könyv gyerekeknek. Örültem, mert minden könyv, ami az ifjúságnak íródik, lelkesedéssel tölt el. Gondoltam egy nagyot, kezembe vettem kettőt, és elindultam vele egy barátnőmhöz, akinek kamasz gyermekei vannak. Egy tea mellett mutattam meg kincseimet, és ajándékoztam belőle egy-egy példányt a kamaszoknak. Lelkesedésemet felülmúlta barátnőm lányának arca, amikor 15 perc múlva megjelent, és közölte: – Tudtátok, hogy ebben a könyvben receptek vannak nemcsak a konyhához, de a szépséghez is? – Majd amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is viharzott, kezében az új könyvével. Testvére a fiúknak szóló könyvvel éppen aggódva számolt, hiszen a zsebpénzzel való gazdálkodáshoz is kap tippeket a könyvből. Akkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogyan tudnék minél több könyvet eljuttatni az ifjúság számára. Már egy éve, hogy ezek a gyermekek a járványhelyzet miatt ’bezárva’ élik mindennapjaikat, barátok és kortárs kapcsolatok nélkül. Ezért is fontos, hogy minden lehetséges eszközzel segítsük őket.”

A frissen kapott kiadványokból az iskola könyvtárában helyeznek el majd példányokat, valamint a költészet napjához kapcsolódóan az olvasás témakörben meghirdetett verseny jutalmai között is találkoznak majd vele a gyerekek, mondta Nagyné Mészáros Beáta igazgató. Lehrner Zsolt alpolgármester szólt arról, hogy az elmúlt egy év mind a diákok, mind a pedagógusok számára új kihívásokat hozott. A napi tananyag oktatása és tanulása mellett komoly felkészülést igényel a különböző tanulmányi versenyek szervezése, az azon való részvétel. Online tanulással jól tanulni még nehezebb dolog.

Mint Deák Lajosné elmondta, a járványhelyzetre tekintettel kiemelten fontos a biztonság. Ennek érdekében ózonizálják a könyveket, majd a Városgondnokság segítségével juttatják el az összes fehérvári általános iskolába ezen a héten. A képviselő megköszönte minden közreműködő, köztük a Székesfehérvári Tankerületi Központ segítségét, majd az összes intézmény oktatási munkájához sok sikert kívánt, és hogy forgassák szeretettel, örömmel az ajándékba kapott köteteket diákjaik. Az önkormányzati képviselő jelképesen az első könyvcsomagot Lehrner Zsolt alpolgármesterrel közösen adta át a Hétvezér Általános Iskola igazgatójának, Nagyné Mészáros Beátának és Lórodi Kata intézményvezető-helyettesnek adta át az iskola kapujában.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.