Könyvadomány a SZETA-nak

2021.04.29. 12:21
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. április 29. (csütörtök)
 
 
 
 
Kiskamaszoknak szóló nagyértékű könyvadományt adott át Deák Lajosné önkormányzati képviselő a Szegényeket Támogató Alapítványnak a Fehérvári Civil Központban. Az alapítvány munkatársai a náluk regisztrált családok gyermekei részére juttatják majd el a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 és a Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv című felajánlott köteteket.
 
 
A Szegényeket Támogató Alapítvány és Deák Lajosné munkakapcsolata hosszú évekkel ezelőtt kezdődött, így nem véletlen a képviselő felajánlása sem. „Az alapítvány segítése, támogatása mindig részese volt a munkámnak, így nem volt kérdés számomra, hogy ezekből a csodálatos könyvekből számukra is ajánljak fel példányokat, hogy eljuthassanak azokhoz a családokhoz, kamaszokhoz, akiknek a mindennapjaiban nagy segítség lehet.” – mondta a képviselő. – „A kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 című könyv, azt gondolom, hogy nemcsak abban nyújt segítséget, hogy hogyan legyenek a lányok kiegyensúlyozott, csinos kamaszok, hanem abban is, hogyan tudnának a család teljes értékű tagjává válni, esetleg egy-egy finom étellel megörvendeztetni a szüleiket, amelyhez a könyv remek recepteket is ajánl. A Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv pedig megmutatja a fiúknak, hogyan osszák be a pénzüket, hogyan ne essenek a pénz csapdájába. Segíti őket abban, hogy a munkát, mint pénzkereseti lehetőséget is megbecsüljék.”A képviselő kiemelte, hogy a kiadványokat már valamennyi székesfehérvári általános iskola is megkapta, számukra a Városgondnokság szállította ki a könyveket.
 
A Szegényeket Támogató Alapítvány számára mindig is fontos szempont volt, hogy ne csak anyagi javakat juttasson el a rászorulókhoz, hanem szellemi, közösségi „táplálékot” is nyújtsanak a náluk regisztráltaknak. „Mindig is odafigyeltünk arra, hogy közösségi programokat szervezzünk a városlakóknak, ilyenek voltak a sportnapok, a közösségi élmények, előadások, adomány gyűjtések. Ezek érthető módon az elmúlt egy évben sajnos visszaszorultak. Ezért is örülünk ennek a különleges adománynak és nagyon köszönjük Deák Lajosné Zsuzsa felajánlását. Ígérjük, hogy jó helyre fognak kerülni a könyvek: az alapítványunk munkatársai a náluk regisztrált családok gyermekei részére juttatják majd el a felajánlást.” – mondta Dr. Zsugor Zsuzsanna.
 
A SZETA kurátora a könyvátadó kapcsán egy felhívással is élt: „Alapítványunk tevékenysége felértékelődött az elmúlt hónapokban, hiszen folyamatosan nő a rászorulók száma. Éppen ezért arra kérem a fehérváriakat, hogy gondoljanak a Szegényeket Támogató Alapítványra, amikor az adó 1% felajánlásukról határoznak.”
 
 
 
 
 
 
Az átadáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Fotó: Molnár Artúr
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.