„…s hódítsátok meg az egész világot!”

2021.05.01. 10:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. május 1. (szombat)
1803 ballagó diákot köszöntöttek a Városi Ballagáson. Galéria 
 
 
 
 
 

A Városi Ballagás minden évben az egyik legszebb pillanat a város és a mindenkori diákság életében, hiszen ez a nap egy korszak lezárását jelenti, amelynek sok-sok szép emléke végigkíséri a fehérvári diákság életét. A koronavírus-járvány miatt az ünnepségre a hagyományos módon ebben a tanévben sem kerülhetett sor, így ismét rendhagyó formában, online búcsúztatta 1803 végzős diákját a város.


A járványhelyzet miatt idén is online, a Városháza Díszterméből közvetített műsorral búcsúzott a város a ballagó diákoktól. A Városi Ballagáson ünnepi köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, a végzősök nevében Balla Dávid, a Ciszterci Szent István Gimnázium diákja szólt, és a város zászlajára Kovács Bence, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum tanulója helyezte el a végzős diákokat jelképező közös szalagot.

Legnagyobb sajnálatunkra a koronavírus-járvány miatt az ünnepségre a hagyományos módon ebben a tanévben sem kerülhetett sor, így ismét rendhagyó módon, online formában búcsúztatja végzős diákjait a város. 1803 diákot köszöntünk ma, akik gyönyörű emlékekkel, barátságokkal, szerelmekkel, és olyan emberi kapcsolatokkal gazdagodtak az elmúlt években, amelyek nemcsak a mában fontosak, hanem hosszú évtizedeken keresztül kísérik őket.” – kezdte ünnepi beszédét dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki külön köszönetet mondott az osztályfőnököknek, pedagógusoknak és szülőknek. Mint mondta, nem könnyű a mostani végzősök élete: az érettségire és a felvételire készülni kell, ám ebben az évben szembe kellett nézni azzal is, hogy minden olyan rendezvényt, közösségerősítő eseményt nélkülöztek, amely a középiskola utolsó évét különösen széppé teszi. „Ma minden tiszteletünk a fiataloké, akik emelt fővel viselték ezt az évet. Abban bízhatunk és hihetünk, hogy ez a nehéz időszak ezt a generációt még inkább összetartóvá tette.” A város polgármestere felidézte azokat a városi eseményeket, ünnepeket, tehetségkutató versenyeket, közösségi eseményeket, amelyekben a járvány megjelenése előtt a mostani ballagók közül nagyon sokan részt vettek, megmutatták tehetségüket, tudásukat. „Elbúcsúzni nem könnyű, és abban reménykedem, hogy nem végleges a búcsú. Akik most elmennek, biztos tudást szerezve, jó szakemberként visszatérnek majd Székesfehérvárra.” Dr. Cser-Palkovics András sok sikert kívánt mindenkinek a jövő héthez: „Az egész város Nektek fog szurkolni!”

A végzős diákok nevében Balla Dávid, a Ciszterci Szent István Gimnázium végzős diákja, a Szóval Győzni kommunikációs bajnokság 2021. évi győztese búcsúzott. Beszédében felidézte az elmúlt másfél év nehézségeit. „Nem szabad hagynunk, hogy azok az élmények, amiket most mindannyian hiányolunk, hiábavaló áldozatok legyenek! Fontos és tanulságos lecke volt ez most nekünk, ami megtanította értékelni az eddig természetesnek vett dolgokat. Rá kellett ébredünk, hogy a személyes kontaktus és a fizikai élmények a technika által uralt világban sem pótolhatóak, és egy ilyen kollektív megpróbáltatás után a barátságaink és a személyes kapcsolataink nem elhalványultak, hanem épp ellenkezőleg, erősebbé váltak, mint korábban bármikor. Nekünk megadatott az a felismerés, ami az elmúlt évek ballagóinak nem, hogy mennyit ér egy-egy közös kirándulás, a beszélgetésektől hangos belvárosi séták, vagy akár csak egy egyszerű ebéd a számunkra fontos emberek társaságában. De a leckét megtanultuk, és ezt a tapasztalatot egy életen át magunkkal fogjuk vinni, amikor pedig véget ér ez a másfél éve tartó bezártság, az összes elmaradt élményünket be fogjuk pótolni, vissza fogjuk szerezni!”

A város szép hagyományaként a végzős diákok emlékszalagot kötnek Székesfehérvár zászlajára. Idén Kovács Bence, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum végzős tanulója helyezte el a város zászlaján a végzős diákokat jelképező közös szalagot. Az online ballagás zárásaként a végzős osztályokról készült tablóképeket tekinthették meg a nézők. A Városi Ballagás a város youtube csatornáján visszanézhető.

A városi tablógyűjteményben a végzősök csoportképeit beküldő intézmények ballagó osztályai együtt láthatóak. Ezt a városi honlapon és Facebook-oldalon is “fellapozhatják” az érdeklődők.
 

A Városházán készült fotók letölthetőek a Galériából.


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.