SportmajálisON

2021.05.01. 12:36
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. május 1. (szombat)
 
 
 
 
 
 

Edzésekkel, sportágakról szóló beszélgetésekkel várták kora délutánig az online térben a SportmajálisON szervezői az érdeklődőket. Az edzők a 40–45 perces tréningekben olyan mozgásformákat mutattak be, amelyeket kezdők is bátran kipróbálhattak: belekóstolhattak a jógagyakorlatokba, volt aerobik, saját testsúlyos és súlyzós edzés is. Az edzések közötti pihenőidőt rövid beszélgetések tették érdekessé: a stúdióba edzők és sportolók érkeztek, akik az általuk űzött különleges sportokról, felkészülésről, a sport adta lehetőségekről is meséltek.


Idén sem maradt el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, de az érvényben lévő járványügyi jogszabályhoz alkalmazkodva részben az online térbe költözött a program: május első napján élő online edzésekre hívta a fehérváriakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a www.szekesfehervar.hu oldalon. Az edzések között rövid beszélgetéseket hallhattak az érdeklődők.

A Városi Ballagás közvetítését követően szombaton délelőtt a SportmajálisOn programjaival folytatódott az élő online közvetítés a város honlapján. A nap házigazdája, Somos Zoltán köszöntötte a nézőket, és felidézte a 10 évvel ezelőtt indult Sportmajális legemlékezetesebb pillanatait. A járványhelyzet miatt immár második éve online megrendezett városi program saját testsúlyos edzéssel indult László Dominikkal. A pihenőidőben Kovács Krisztián és Major Dániel triál versenyzőkkel a sportágról hallhattak beszélgetést, amelyből kiderült, a fehérvári triál egyesületet 2020-ban alapították, kifejezetten utánpótlás-nevelési céllal. Külföldön hosszú évek óta működnek már ilyen rendszerek, és az elmúlt években már Magyarországon is van erre példa. Székesfehérvár igen sikeresnek mondhatja magát a triál kerékpározás területén: öt bajnoki címmel büszkélkedhetnek, de világkupákon és világbajnokságokon is szereztek már tapasztalatot a fehérvári sportolók, az itt szerzett tudást szeretnék tovább adni a jövő generációnak. A sportolás aerobikkal, dinamikus gerinctornával folytatódott Légrádi-Pallós Gyöngyvér vezetésével, majd a dartsról Németh Norbert darts táblabírót kérdezte a műsorvezető. Utasi Petra holisztikus szemléletű női coach, terápiás szemléletű jógaoktató, vinyasa flowjóga-oktatóval a SportmajálisON résztvevői „belekóstolhattak” a jóga világába. Az online program dél után két beszélgetéssel folytatódik Kaufer Tamás amatőr futóval, akit a futótársadalom rendkívül motiváló, egyedi stílusú, szpíkerként is ismert a versenyekről, a koronavírus fertőzés utáni felépülésről is megosztja tapasztalatait a nézőkkel. Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnokot többek között a Cirque du Soleil társulatba kerüléséről is kérdezi a műsorvezető. A napot funkcionális edzés zárja Kiss Marcell vezetésével.

Az edzések mellett más mozgásformákat is ajánlanak a szervezők: a szabadba invitálnak mindenkit, hogy minél többen élvezzék a mozgás örömét, futva vagy gyalogolva, biciklin vagy akár görkorcsolyán. A délelőtti otthoni edzésekről és a szabadban végzett sportolásról fotókat várnak a sportmajalis2021free@gmail.com  e-mail címre, a legjobb képeket a szervezők albumokba rendezve közreadják Székesfehérvár közösségi oldalán, hogy megmutassák: Székesfehérvár a járvány idején is sportos, összetartó közösség maradt.

A délelőtti edzésen készült fotók letölthetőek a Galériából.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.