Piros-kék versenykajakot adtak át a Csónakázó-tónál

2021.06.04. 17:37
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. június 4. (péntek)
 
 
 
 
A Vitál Club Sportegyesület az Önkormányzat támogatásával saját hajókat készíttet: egy piros-kékre festett versenykajakot a Csónakázó-tónál Csongrádi Mirkó, az egyesület sportolója vett át jelképesen.


Az Önkormányzat 2019-es támogatásával a Vitál Club Sportegyesület saját hajókat készíttet: versenykajakot, minikajakokat, túrahajókat. A pandémia után most nyílt lehetőség arra, hogy jelképesen átadjanak egy a Székesfehérvár és a Videoton színeire, kék-pirosra festett versenyhajót a délutáni edzés előtt. Csongrádi Ferenc egykori labdarúgó fia, Csongrádi Mirkó az Egyesületnél kajakozik: ő vette át a sporteszközt a Csónakázó-tó mellett.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester köszöntötte a vízisportoló fiatalokat, és azt mondta: már a Csónakázó-tó rendbetételének a megálmodásakor ott szerepelt, hogy egyszer egy közösség belakja, és a sajátjának tekinti ezt a környezetet. A városban működő vízisport szakmai működésének a fejlesztésére vannak újabb tervek, amelyek a Velencei-tavi szövetséggel való együttműködésben körvonalazódnak, mondta el a polgármester: „A cél az, hogy minél többen sportoljanak, mozogjanak, minél több fiatal sportoljon, mozogjon! És közülük időről időre kerüljenek ki olyanok, akik élsportolókká vagy esetleg edzőkké, szakmai vezetőkké tudnak válni, lehetőleg Székesfehérváron.”

Szipola Antal,
az SE vezetője vízisport-relikviákat adott át dr. Cser-Palkovics Andrásnak, köztük Gál Józsefnek a Szent Jupátról szóló dedikált könyvét és egy az Equator vitorláshoz kapcsolódó palackpostát.


A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából!


 

                                          
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.