eXtremeMan51.5

2021.06.06. 15:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. június 6. (vasárnap)
Újra triatlonversenynek adott otthont Székesfehérvár. Galéria
 
 
 
 
Remek környezetben teljesíthette vasárnap a mezőny az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenyt, amelynek az Alba Triatlon SE és a Vitál Club volt a házigazdája. A versenyt a férfiak között a fehérvári Dévai Zsombor nyerte, a nőknél Pászti Edit lett a győztes.


Székesfehérvár néhány éve iratkozott fel a triatlon világtérképére, amikor az Európa-kupát rendezhette meg a város. Szeretik a sportolók a fehérvári versenyhelyszíneket, amelyek természetközeliek, ugyanakkor szurkolóbarátak is, hiszen az úszás és a futás állását is jól lehet követni.

Az 51,5 km-es olimpiai távval az eXtreMan sorozatban a székesfehérvári volt az idei első megmérettetés. A versenyen több mint húsz fehérvári vett részt, akik az Alba Triatlon SE és a Family Tree színeiben indultak.

A rajtjelet a nem sokkal korábban a versenyzőket ünnepélyesen köszöntő Mészáros Attila alpolgármester adta meg, és kürtszóra vetették magukat a Csónakázó-tóba a versenyzők. Másfél kilométernyi úszás után a triatlonisták a parton lévő depóban kerékpárra pattantak: a Ligetsor - Szeder utca - Szeder köz - Palotai út, az Új-Csóri úti körforgalom és az elkerülő felé. A futásra ismét a Csónakázó-tónál került sor. Mintegy harminc kategóriában, egyéniben és váltóban több mint  kétszázan teljesítették a rendkívül kemény, több mint ötven kilométert.

"Nagy öröm, hogy újra itt lehetünk a Csónakázó-tó partján, hiszen tavaly sajnos a világjárvány miatt nem tudtunk találkozni. Szerencsére egyre több szabadtéri verseny is lehet már az országban. Köszönöm minden segítőnek és az Alba Triatlon Egyesületnek, hogy idén is vállalták a verseny szervezését.” - mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A következő verseny Kaposváron lesz féltávval, majd „ironmen” távon a nagyatádi verseny ígérkezik a legnehezebb versenynek a sorozatban.


A versenyen készült fotók letölthetőek a Galériából!

                                   

Szöveg: Bácskai Gergely
Fotó: Simon Erika


 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.