Tizedik alkalommal futhattunk a tiszta, egészséges Székesfehérvárért

2021.06.06. 19:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. június 6. (vasárnap)
 
 
 
 
Tíz éves jubileumához érkezett a TESZ: a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan tizedik alkalommal rendezték meg a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért tömegfutást.A vasárnap délutáni melegben a három- vagy a hétkörös távokat teljesítették az egyéni indulók, a családok vagy a munkahelyi váltók, végül a Depónia egykörös kihívásához álltak rajthoz a futók.


Vasárnap délután igazi nyári melegben rendezték az idei év első tömegsportprogramját: a jubileumi, tizedik TESZ, azaz a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futás résztvevőivel. A családok, a munkahelyi közösségek és az egyéni nevezők, valamint a hosszabb távok kedvelői a tavalyi online kihívás után újra együtt, a Várkörúton és a Rákóczi úton futhattak.

Mészáros Attila
alpolgármester köszöntötte a résztvevőket: „Nagy öröm, hogy a járvány harmadik hullámát legyőzve újra itt lehetünk, és hogy egyre több szabadtéri rendezvényt lehet szervezni Székesfehérváron, ahogy azt a mai nap sportprogramjai is igazolják. A TESZ-futás régi hagyományokkal rendelkezik, az egyik kiemelt városi futóversenyünk.” – mondta, és köszönetet mondott az ARAK, illetve a Depónia közreműködéséért, majd balesetmentes futást kívánt a rajthoz állóknak.

Hirt Károly
, az ARAK elnöke a start előtt felidézte a tíz évvel ezelőtti indulást, és a rendezvény háziasszonyát, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnőt köszöntötte, aki elindította az első távok vállalóit. Az indulók három vagy hét kört teljesítettek, azaz 4,8, illetve 11 km-t futottak, végül pedig az egykörös Depónia-futás rajtolt.

2021-ben az U35-ös kategóriában Both Péter futotta a leggyorsabban a rövidebb távot, mögötte Molnár Levente és Kukucska Gergely értek célba, a +35-ösök között Soltész János, Cziráki István és Fodor Tamás végeztek a dobogós helyeken. Az U35-ös női indulók közül Kerstner Kinga, Szauter Emese és Pöltz Alexandra voltak a leggyorsabbak, a +35-ösöknél pedig Barbara Kaszanyi, Goózné Győrffi Barbara és Hajas Bernadett értek elsőként célba. A hosszabb távon a férfi U35-ös dobogósok Lencse Gábor, Gorza István és Balla Máté, a +35-ösöknél Szabó Ferenc, Kaluz Ákos Bertalan és Haraszti Tamás; az U35-ös nőknél Arnót Anita, Galambos Bettina és Nyilasi Aletta, a +35-ösöknél pedig Szórádi Mónika, Buthiné Pethes Adrienn és Molnárné Magócs Noémi voltak. A családoknál Várszegiék Brawl Stars csapata teljesített a legjobban, mögöttük végzett a Team Vendég és a Feketék. A Céges váltóban az Újra együtt J végzett az első helyen, a másodikon a SZÉPHŐ 4, a harmadikon pedig a Rákóczis sokk lány csapata ért célba. Az iskolák közötti versenyben a legtöbb kilométert az István Király Általános Iskola gyűjtötte össze.


A futásról készült fotók letölthetőek a Galériából!

                                            

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.