18 milliárd forintos beruházással fejleszti hazai cégeit, köztük a székesfehérvári üzemet a Hanon

2021.06.07. 19:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. június 7. (hétfő)
 
 
 
 

Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg – jelentették be hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón. A dél-koreai cég negyven új munkahelyet is teremt a beruházással, magyarországi alkalmazottainak száma így meghaladja a kétezret.


A koreai tulajdonú Hanon Systems a világ második legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállító vállalata, mely világszerte 51 gyártó üzemmel és 3 regionális innovációs központtal rendelkezik. 1986-os alapítása óta több mint 30 éven át folyamatosan alkalmazkodott az új ipari tendenciákhoz és az ügyfeleik igényeihez, így egyfajta technikai újítóként teremthette meg azt a pozíciót, amit ma képvisel a világon. A vállalat az elmúlt években folyamatosan szem előtt tartotta nem csak ügyfelei és részvényesei, hanem alkalmazottai és az általa támogatott közösségek érdekeit és igényeit is, melyek elengedhetetlen részét képezik a vállalat történelmének és elért eredményeinek.

A mostani 18 milliárd forintos beruházásukkal a fenntartható és környezetbarát berendezések mellett a megfelelő gyártási technológiák biztosításával adnak innovatív válaszokat a kihívásokra, hangsúlyozta a hétfői budapesti sajtótájékoztatón a koreai tulajdonú cég magyarországi egységének vezérigazgatója. Min Sung köszönetet mondott a 4,6 milliárd forintos állami támogatásért, valamint Székesfehérvár, Pécs és Rétság önkormányzatainak a több évtizedes támogató együttműködésért.

A Hanon Systems Hungary Kft. székesfehérvári üzemében csaknem 1600 munkavállalót foglalkoztat, és az általuk előállított termékeket használja többek között a Ford, az Audi, a Volvo és a Renault is. Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a város nevében mondott köszönetet a támogatás kapcsán. A fejlesztéssel Székesfehérvárra egy új technológia érkezik, amely a fenntartható fejlődés mellett a környezetvédelmet is szolgálja, és erősíti a város gazdasági erejét.

A gazdasági újraindítás sikerét jelzi, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn három beruházást is bejelenthetett, mondta a tárca vezetője. Mint azt Szijjártó Péter kiemelte, a három beruházás összértéke 96 milliárd forint, amelyből a Hanon Systems Hungary Kft. 18 milliárd forinttal részesedik, 4,6 milliárd forintos állami hozzájárulással. Az összegből az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását bővíti. A dél-koreai cég 40 új munkahelyet is teremt a beruházással, magyarországi alkalmazottainak száma ezzel meghaladja a kétezret. A miniszter kiemelte, az újraindítás sikeréhez az eredményes oltási kampány és a munkahelyteremtésre összpontosító gazdaságpolitika mellett kellett az is, hogy Magyarország megerősítse a kapcsolatait a világgazdaságot egyre inkább meghatározó Távol-Kelettel.

A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.