Köszönet a partnerségért! – polgármesteri elismerést kapott Dr. Lánczi András, a BCE korábbi rektora

2021.07.13. 13:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. július 13. (kedd) 
"A jövőben is megteszem azt, ami rajtam múlik."   Galéria
 
 
 
 
 
Polgármesteri elismerő emlékérmet vett át Székesfehérváron Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektora. Hat év után, június végével távozott a vezetői székből, és az elmúlt esztendőkben elévülhetetlen érdemeket szerzett a székesfehérvári felsőoktatás fejlődésében, az egyetem és a város között kialakult konstruktív kapcsolat kialakításában, melynek legfőbb nyertesei maguk a diákok. Az elismerést a Városházán nyújtotta át dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

Dr. Lánczi András rektorként hat éven keresztül irányította a Budapesti Corvinus Egyetemet, gazdaságilag és szakmailag is stabilizálta hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményét. Olyan akadémiai fejlesztési ügyeket támogatott, amelyek szélesebbre tárták az ablakot a nagyvilágra, például a doktori képzés szervezeti és tartalmi kereteinek megújításával vagy a Corvinus Institute for Advanced Studies megalapításával. Felismerte a versenyképesség hiányát a hazai felsőoktatásban, és sikeresen előkészítette a Corvinust az új működési formára történő átállásra.

„Szeretnénk a közösség nevében és a kialakult jó kapcsolatra tekintettel barátilag is köszönetet mondani azért az együttműködésért, amit az elmúlt években a Corvinus Egyetem, annak Székesfehérvári Campusa, az Önkormányzat, valamint a város cégei és iskolái vonatkozásában kialakíthattunk. Az, hogy ebben közösen dolgozhattunk, a városnak kiemelten fontos, mint minden, ami az oktatással, a felsőoktatással kapcsolatos. Mi ezt egy nagy lehetőségnek és értéknek tekintjük! Mindez nem létezne együttműködő partnerek nélkül, így szeretném ezt személyesen a magunk, illetve a közösségünk, de leginkább a rengeteg diák nevében megköszönni!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, aki Mészáros Attila alpolgármesterrel közösen nyújtotta át a polgármesteri elismerő emlékérmet.

Dr. Lánczi András meghatottan vette át a jelképes ajándékot, és mint mondta, úgy érzi, hogy Székesfehérvár tiszteletbeli polgárrá fogadta őt. „Valóban befejeződött a közös munkánknak az a része, ami az én pozíciómból adódott, de arról mindenkit biztosíthatok itt, Fehérváron, hogy egy kicsit itthon érzem magam a városban. Úgy érzem, amit tehettem, azt megtettem, és ígérem, hogy a jövőben is megteszem azt, ami rajtam múlik, hogy a kialakult jó kapcsolat továbbra is gyümölcsöző legyen!” – fogalmazott.

Dr. Lánczi András 30 évvel ezelőtt, 1991-ben kezdte meg a munkát a Budapesti Corvinus Egyetemen, rektori megbízatása 2021. június 30-án járt le, a vezető pozícióban dr. Takáts Előd váltja augusztus 1-jétől. Elmondta, hogy bár tehetné, nem kíván nyugdíjba vonulni. Egyetemi tanárként továbbra is részt vesz a Corvinus munkájában, és lesz ideje arra, hogy nagyobb figyelmet fordítson nemzetközi kapcsolataira, feladataira, valamint írói tevékenységének folytatására.A kapcsolód fotók letölthetőek a Galériából.

 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.