Állandó nordic walking program indul a Palotavárosi tavaknál

2021.07.16. 13:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. július 16. (péntek)
 
 
 
 
Rendszeres nordic walking program indul a Palotavárosi tavaknál. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség instruktorai jövő szerdától várják a mozogni vágyókat – idősebbeket és fiatalabbakat egyaránt. A foglalkozások az István Király Általános Iskolától indulnak, és a tavak szép, egészséges környezetében folynak. Botokat a szervezők biztosítanak, a részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!


Nordic walking foglalkozások indulnak július 21-től a Palotavárosi tavak körül Vauver Antal emlékére, Viza Attila önkormányzati képviselő támogatásával. „A közösségi programot a sportvezető emlékének ajánljuk: ő volt az, aki meghonosította a nordic walkingot Fehérváron. Sok száz embert képzett, oktatott, hogy hogyan kell ezt a népszerű sportágat jól és okosan csinálni – hogy valóban a test és a lélek gyarapodását szolgálhassa.” – mondta el Viza Attila a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség alapítójáról és elnökségi tagjáról. A programmal azokat a nyugdíjas korúakat szeretnék megszólítani, akik a pandémia miatt hosszabb időre beszorultak lakásaikba – őket szeretnék kimozdítani, megmozgatni, és egészséges, szabadtéri közösségi programot biztosítani számukra.

A díjmentes foglalkozásokat szerdai napokon szervezik, augusztus 30-ig 18 órától, szeptember 1-jétől pedig 14 órától: 15-20 fős csoportokban, körülbelül 1 órás időtartamban, instruktorok vezetésével. A gyalogláshoz az oktatók – Jánosi Zsuzsanna, Velancsics Katalin, Szatzker János és Csog Imre – díjmentesen biztosítják a botokat. A program mindig az István Király Általános Iskola főbejáratától indul, és a Palotavárosi tavak körüli füves területen megy végig. A csoporthoz bárki csatlakozhat: indulás előtt tíz perccel van a gyülekező.

Tíz perc alatt el lehet sajátítani a mozgásformát, ami a szervezetet hetven százalékban megmozgatja, ha jól végzik a mozgást. Csog Imre oktató elmondta, hogy Fehérváron a nordic walking már szinte mozgalommá fejlődött az elmúlt években: rendszeresen indulnak gyalogolni az Öreghegyen hétfőnként, Palotavárosban most fejeződött be egy program Farkas László önkormányzati képviselő támogatásával, illetve korábban szervezett már sorozatot az Egészségfejlesztési Iroda is. Velancsics Katalin instruktor hozzátette: nemcsak időseknek, hanem a fiatalabb korosztálynak is ajánlják a sportot, hiszen a mozgást intenzíven is lehet végezni.

Könnyű sportöltözet és megfelelő, nem magas szárú cipő ajánlott, illetve ivóvíz. A helyszínen nem tudnak állapotfelmérést biztosítani, egészségügyi probléma esetén javasolt a kezelőorvossal konzultálni. Viharos időjárás vagy eső esetén a sportprogram elmarad.


A helyszínen készült fotók leölthetőek a Galériából!
                            

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.