Dedikált mezt kapott a SmartBin verseny havi nyertese

2021.07.19. 17:19
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. július 19. (hetfő) 
 
 
 
 
Az Alba Fehérvár Kosárlabda csapat felajánlása nyomán ma ünnepélyes keretek között egy dedikált mezt vehetett át a SmartBin verseny e havi fődíjasa, Rétfalvi Anna. Az Alba Regia Sportcsarnokban tartott eredményhirdetésen Nádi Zsombor és Zolta Szabolcs Merse, a SmartBin ötletgazdái, illetve Mészáros Attila alpolgármester és Simon Balázs, az Alba Fehérvár ügyvezetője három heti nyertest is köszöntöttek: Német Viktóriát, Takács Nikolettet és Ferenczy-Nagy Leventét a Nemzeti Színház és az Alba halmozták el ajándékaikkal.
 
A SmartBin környezetvédelmi verseny egy olyan, fehérvári diákok által indított kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a fiatal korosztály számára a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságát. A verseny során a résztvevőknek csak annyi dolguk van, hogy letöltsék a SmartBin applikációt és a kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő-edényekbe úgy dobják ki a keletkezett szemetet, hogy arról egy fotót is késztenek, amit feltöltenek az app-ba, és már versenybe is szálltak! Az alkalmazáson a versenyzők egymás képeit lájkolhatják: a legtöbb lájkot gyűjtött alkotás pedig minden hónapban nyereményben részesül, de sorsolás útján hirdetnek heti nyerteseket is.
 
Ilyen havi és heti nyerteseket hirdettek ma is, a havi fődíjat felajánló Alba Fehérvár Kosárlabdacsapattal közösen, a smartbines fiúk. Az Alba Regia Sportcsarnokban tartott ünnepélyes eredményhirdetésen Mészáros Attila alpolgármester úgy fogalmazott, hogy mindig nagy öröm, amikor fiatalok olyan komoly és innovatív közösségformáló ötlettel állnak elő, mint a SmartBin. Mint mondta, ahhoz, hogy a versen elérjen ebbe a szakaszába komolyan marketing-kommunikációs munkája is van a fiataloknak: „Azt gondolom, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mennyire fontos a mindennapjainkban, ezért kell az otthonainkban és a köztereinken is megtalálnunk azokat a lehetőségeket, amelyek még hatékonyabbá teszik a szelektív válogatást.” – emelte ki az alpolgármester, aki a projektet elindító fiatalok mellett az ajándékokat biztosító szervezeteknek és cégeknek is megköszönte a támogatást, és egyben mindenkit arra buzdított, hogy vegyen részt a versenyben, tegyen saját környezetéért.
 
Simon Balázs, az e havi fődíjat, a dedikált mezt felajánló Alba Fehérvár ügyvezetője azt mondta, fontosnak tartotta, hogy egy olyan helyi kezdeményezés mellé álljanak, ami a környezetünk jobbá tételét célozza meg. Mint mondta, példaértékű a fiatalok közösségi összefogása.
 
A SmartBin három fős csapatából a mai eredményhirdetésen Nádi Zsombor és Zolta Szabolcs Merse vettek részt. „Immár harmadik hónapját tapossuk a SmartBin Környezetvédelmi Versenynek. Nagy örömünkre szolgál, hogy már több száz ember gondolta úgy, hogy fontos ez a társadalmilag hasznos célkitűzés, és vett részt a versenyben. A környezetvédelem egy olyan téma, aminek a kulcsa szerintem az összefogás. A SmartBin is csak így jöhetett létre. Összefogott Székesfehérvár Önkormányzata, összefogtak állami és piaci szereplők, és összefogtak a fiatalok: most ennek az összefogásnak az eredményeként adhatjuk át a díjakat.” – hangsúlyozta Zolta Szabolcs Merse.
 
Sorsolás alapján az elmúlt három hét heti díjazottjai Német Viktória, Takács Nikolett és Ferenczy-Nagy Levente lettek, akiket a Nemzeti Színház és az Alba halmozták el ajándékaikkal. A klub által felajánlott dedikált mezt pedig Rétfalvi Anna nyerte el, akinek beküldött képe a legtöbb lájkot kapta az elmúlt hónapban.
 
 
 
Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.