Okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzés indul a Szécheny technikumban

2021.09.07. 13:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. szeptember 7. (kedd)
 
 
 
 
 
 

Új, az okleveles gépgyártás-technológiai technikus szakkal bővül a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum képzési palettája. A technikum az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral közösen dolgozta ki a tananyagot. A felmenő rendszerben, a jövő tanévtől induló ötéves képzésben résztvevők plusz pontokkal, kiváló emelt érettségi esetén pedig maximális pontszámmal nyernek felvételt az ÓE műszaki karra, hangzott el az új képzést bemutató sajtótájékoztatón kedden.

A műszaki pálya iránt érdeklődő, továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályosoknak és szüleiknek figyelmébe ajánlották azt a következő tanévtől induló, új szakot, amelynek tematikáját és tananyagát a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum közösen dolgozta ki az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral. A szakot ismertető sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy a szakképzésben és a felsőoktatásban megvalósuló fejlesztések nemcsak a diákokat, hallgatókat, hanem Székesfehérvár és a régió gazdaságát is szolgálják. Ez a szak egy újabb közös gondolkodás eredménye, amelynek keretében a diákok a legfrissebb ismereteket, a legmodernebb eszközökkel, kiváló oktatási környezetben sajátíthatják el.

A tudás az az érték, amely hosszú távon egy nemzetet fel tud emelni. A tudásalapú társadalom felépítésével ezt a célt szolgáljuk – hangsúlyozta prof. dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora. Az okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzés az első lépése annak az építkezésnek, amely egy életpályamodell alapja: a technikumi képzéstől az egyetemen át a munkaerőpiacra. A fehérvári kar tudományos és technológiai parkja, az egyetem és a technikum oktatói garantálják a legmagasabb színvonalú képzést.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja felhívta a figyelmet arra, hogy azok a diákok, akik oklevelet szereznek ezen a szakon, az Óbudai Egyetemmel kötött együttműködésnek köszönhetően plusz 34 kreditponttal indulhatnak a felvételin. Amennyiben valaki színjeles, emelt színtű szakmai érettségivel zárja az ötéves képzést, maximális ponttal kerülhet be az egyetemre. Ez a képzési forma új lehetőségeket teremt a városban. A Szakképzési Centrum célja, hogy más szakokon, képzési helyszíneken is létrejöjjenek ilyen együttműködések a közeljövőben.

A sajtótájékoztatón jelen volt Szépné Holczer Piroska, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatója, valamint Prof. Dr. Györök György, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékánja.

A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából. 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.