Modern vesekőzúzó készüléket vásárol a kórház az újabb Arconic-támogatásból

2021.10.11. 12:37
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. október 11. (hétfő) 
Fontos lépés a hatékony és lehetőleg gyors kezelésért.     Galéria
 
 
 
 
 
Egy ultramodern vesekőzúzó készülékkel gazdagodik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház eszközparkja. Az intézmény az Arconic Alapítványtól kapott 30 ezer dolláros támogatásból vásárolja meg a készüléket, mellyel hatékonyan tudják műtéti úton kezelni a nagy méretű vesekövek okozta betegségeket.

Újabb támogatást biztosított az Arconic Alapítvány a Szent György Kórház számára. A 30 ezer USA dollár értékű adományt jelképesen hétfőn adta át Dr. Bucsi László főigazgatónak Diana Toman, az Arconic jogi és kommunikációs osztályának alelnöke, az Alapítvány képviselője. A támogatásból egy pneumatikus és ultrahangos vesekőzúzó készüléket vásárolnak.

„Az Arconic 1995 óta áll támogató kapcsolatban a kórházzal, ez idő alatt 1,7 millió dollár, azaz több mint félmilliárd forint támogatást biztosított. Az összeg nagy részét berendezésekre fordítottuk, költöttünk renovációra is, emellett támogatta az Arconic a COVID-járvány elleni védekezést. A mostani eszközbeszerzés óriási segítséget fog jelenteni az urológiai osztály működésében.” – fogalmazott Dr. Bucsi László főigazgató, aki köszönetét fejezte ki a több mint 25 éves együttműködésért.

„A támogató partnerség számunkra azt jelenti, hogy segítjük a közösségeinket. Nagyon büszkék vagyunk arra az együttműködésre, ami 1995 óta fennáll a Szent György Kórházzal! A közösségek védelme egyben a jövőnk védelmét is jelenti, ami a kórház támogatásán keresztül kiválóan megvalósul.” – mondta a támogatás jelképes átadása kapcsán Diana Toman, az Arconic anyavállalata és Alapítványa képviseletében.

„Az új készüléket a napjainkban nagyon gyakori vesekövesség műtéti kezelésére fogjuk használni. A betegség gyógyítására többféle lehetőség van, ám a nagyobb méretű vesekövek esetében ilyen műszerre van szükség. Az urológia egy nagyon műszerigényes szakterület, és ha nem tartanánk a lépést a XXI. századi technikai újításokkal, akkor lemaradnánk a gyógyításban.” – emelte ki Dr. Fekete Zoltán, a kórház Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosa. Hozzátette, hogy egyre nagyobb teher nehezedik rájuk Fejérből és a környező megyékből, így elengedhetetlen az új gép beszerzése a vesekövesség hatékony és lehető leggyorsabb kezelésére.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Bácskai Gergely

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.