Több mint kétszáz középiskolás sportolt az alapfokú városi atlétikai versenyen

2021.10.12. 16:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 202. október 12. (kedd) 
Tucatnyi iskola több mint kétszáz tanulója versengett.      Galéria
 
 
 
 
 
Másfél év kihagyás után tarthattak ismét nagy létszámú diáksportversenyt a Regionális Atlétikai Központban. Kedden délután rendezték meg a székesfehérvári középiskolások alapfokú atlétikai versenyét Farkasné Szagri Zsuzsa és Sió Attila testnevelő tanárok emlékére. Több mint kétszáz diák mérette meg magát futásban, súlylökésben, illetve magas- és távolugrásban.

A koronavírus-járvány okozta másfél év kihagyás után rendezhettek ismét diáksport-versenyt a Bregyóban. Az alapfokú városi atlétikai versenyre székesfehérvári középiskolák – köztük állami, egyházi és magánintézmények – tanulói jelentkezhettek, végül a helyszínen tizenkét iskolából több mint kétszáz résztvevőt regisztráltak. Volt 100, 400, 800 és 1.500 méteres futás, súlylökés, magasugrás és távolugrás.

A versenyszámok előtt Magony Tamás főszervező, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának sportmunkatársa köszöntötte a megjelenteket, köszönetét fejezte ki a tanároknak és a versenybíróknak a lebonyolításért, a sok diáknak pedig a részvételért. Mint mondta, az idei versenyt két testnevelőtanár, Farkasné Szagri Zsuzsa és Sió Attila emlékének szentelték.

Farkasné Szagri Zsuzsanna (1948 – 2016) többszörös magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnok gerelyhajító, senior atléta volt, akinek élete egybeforrt a sporttal. Sikereit kézilabdázóként és atlétaként érte el. A 320. számú Árpád Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben több ezer diákkal szerettette meg a sportolást. Örökifjú nyugdíjasként évekig visszajárt régi iskolájába óraadóként tanítani. Élete végéig lelkesen szervezte a Nyitott Tornatermek sportprogramot.

Sió Attila (1961-2020) tanár, edző, a maratoni futás első „mohikánja” és eredménycentrikus sportember, a VIDEOTON SC, majd a TFSE egykori korosztályos válogatott hármasugró atlétája volt. A szerénység, az alázat és a küzdeni tudás jellemezte egész életét. Atlétaként érte el a legnagyobb sportsikereit, majd a Vasvári Pál Gimnáziumban és a Tóparti Gimnáziumban diákjaival igyekezett megszerettetni a testmozgást. Hazai és nemzetközi atlétikai versenyeken országos minősítésű versenybíróként is részt vett, példamutatóan és nagy hozzáértéssel. Fejér megye legeredményesebb testnevelő tanáraként 2018-ban vette át a Magyar Diáksport Szövetség elismerését.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

–    Vége


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.