A jótékonyságra mindig van idő – összefogott a Szegényeket Támogató Alapítvány és az iGenerációért Egyesület

2021.11.19. 13:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. november 19. (péntek) 
 

Az iGenerációért Egyesület Ugorj Be Most! című színpadi műsorának bevételével segítették a Szegényeket Támogató Alapítványt. A műsor történetének legnagyobb nézőszáma, ennek köszönhető legnagyobb összege jött össze a jó cél érdekében. A két szervezet együttműködése a jövőben egy új, élményközpontú programmal folytatódik.

 

Közös sajtótájékoztató keretein belül adta át az Értékmentők by iGenerációért Egyesület elnöke Pletser Ádám a Szegényeket Támogató Alapítványnak azt a 105.000 forintot, ami a Vörösmarty Színház színészeivel közös, Ugorj Be Most! című műsor támogatói jegyeiből folyt be. A decemberben 30 éves születésnapját ünneplő Szegényeket Támogató Alapítvány kurátora, Dr. Zugor Zsuzsanna elmondta, a tavalyi évben összesen 96 millió forint értékben osztottak szét tartós élelmiszert a rászoruló családoknak. A most átadott összegből összesen 30 családnak tud az alapítvány karácsonyi ajándékokat vásárolni.

A Szegényeket Támogató Alapítvány az év minden napjában élelmiszert oszt. Azonban a karácsonyi időszakban különösen fontos, hogy egy kicsit többet, egy kicsit mást tudjunk a családoknak adni. Ez az összeg ebben tud segíteni.” – összegzett Dr. Zugor Zsuzsanna. Továbbá kiemelte, hogy nem ez a két szervezet első együttműködése: egy korábbi akciójuk során bicikliket tudtak közös erővel beszerezni a rászoruló családoknak.

Ha valami jó elkezdődik, azt érdemes tovább folytatni” – vezette fel a további együttműködést Pletser Ádám elnök. A jövőben az iGenerációért Egyesület a Szegények Támogató Alapítvány által támogatott családoknak, gyerekeknek szeretne élményeket adni. A cél, hogy közösen olyan élményekben tudják részesíteni a rászorulókat, amivel szebbé tehetik a mindennapjaikat. A tervek között szerepel egy látogatás a Parlament épületébe, élményautózás és sok más nem mindennapi tevékenység. Az élményeket Bakancslista címen már decemberben elkezdik megszervezni, a videós beszámolókat pedig mindenki megtekintheti az iGenerációért közösségi felületein.

 

 

                                                                             - VÉGE -

 

Szöveg és fotó: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.