Átadták a Fejér Megyei Prima-díjakat

2021.11.20. 21:59
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. november 20. (szombat)
Dr. Molnár Ferenc, Halmay Tivadar és Tamás József Bálint vehette át a fődíjat. Galéria
 
 
 
 
 
 

Egy év kihagyás után ismét díjazták a megye legkiemelkedőbb szakembereit. A Fejér Megyei Prima Díj átadóján az egy-egymillió forinttal járó fődíjakat Dr. Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő, Halmay Tivadar festőművész és Tamás József Bálint öttusázó kapta. A közönségdíjat Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház főigazgatója vehette át, míg az Alba Regia Művészeti Iskola Kókonya csoportja különdíjas lett. A gálán adták át az VOSZ szakmai elismeréseit, az Év vállalkozója díjakat.


A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenötödik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima-díjakat. Az elismeréseket olyan személyeknek ítélték oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A szombati gálát, amelynek a Hotel Magyar Király adott otthont, Kovács Tibor, a Vállalkozók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg. Mint elmondta, az elmúlt 14 alkalommal 42 Prima Díjat osztottak ki a megyében és minden alkalommal átadták az Év vállalkozója elismeréseket. „Akinek tele a zsebe, annak legyen meleg a szíve!” idézet az országos díjat alapító Demján Sándor szállóigévé vált gondolatát a megyei elnök, aki köszönetet mondott a helyi vállalkozók összefogásáért, amely lehetővé teszi, hogy minden évben átadják e rangos elismeréseket. A jó megoldások, az összefogás alapja, hogy érteni és értékelni kell egymást, mert együtt erősebbek vagyunk. Az esten díjazott kiválók példával járnak előttünk.

Az ünnepi esten Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a fehérvári és Fejér megyei vállalkozásoknak a társadalmi felelősségvállalásért. Az elmúlt másfél esztendő mindenkit nehéz helyzet elé állított. Egy közösség erejét az mutatja meg leginkább, hogy képes-e váratlan helyzetekben is összefogással segíteni egymásnak. A város vállalkozásai ezt megtették. A polgármester felidézte, hogy a társadalmi felelősségvállalás címmel nyitott számlára több mint 100 millió forintot utaltak a helyi cégek. Ezekből a támogatásokból nyújtottak segítséget többek között az egészségügynek, a szociális intézményeknek. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, a város és a gazdasági szereplők együttműködése mindkét fél számára garantálja a fejlődést.

A Fejér Megyei Prima Díj egy-egymillió forinttal járó fődíjait Dr. Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő, Halmay Tivadar festőművész és Tamás József Bálint öttusázó vehette át, a Közönségdíjat Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója kapta, míg az Alba Regia Művészeti Iskola Kókonya csoportja különdíjas lett. A díjakat Demján Sándorné és Kovács Tibor adta át.

A gálaesten került sor az Év Fejér Megyei Vállalkozója díjak átadására is. Idén Devecsai Péter (VT Artrans Kft.), Fülöp Balázs (SÁG Építő Zrt.), Karetka Katalin (Készpénz Zrt.), Lehrner Lóránt (Közép-Pannon Zrt.), Podhorszki Istvánné (Tó-Vill Kft.), Dr. Tóth Ferenc (Alba Ipari Zóna Kft.) érdemelte ki e kitüntető címet. A decemberi országos rendezvényen az Év Vállalkozója díjat a székesfehérvári Szalay Hajnalka (Opex Regia Kft.) és Halenár István (SHS Építő Kft.) vezetői vehetik majd át. A 2019-ben alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat idén Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kapta. Az Év Borászata díjat Molnár Pálnak, a Paulus Molnár Borház alapítójának, míg az Év Társadalmilag Felelős Vállalkozása díjat a Lászlóvill Kft. -nek ítélték oda.

A gálán készült fotók letölthetőek a Galériából.

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.