„A legnagyobb ajándék, hogy szerethetjük egymást” – idén újra lesz Vízivárosi Advent

2021.11.23. 14:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. november 23. 
 

Közös sajtótájékoztató keretében jelentették be a három választókerület képviselői az idei Vízivárosi Advent programjait. Visszatérnek a kisgyermekek és nyugdíjasok karácsonyi műsorai, valamint nem maradhat el a szokásos forró tea és sütemény sem. Egy év kihagyás után visszatér a Vízivárosi Advent.

 

Kedden délelőtt a 3., a 4. és a 11. választókerület képviselői, dr. Horváth Miklósné, Deák Lajosné és Molnár Tamás közös sajtótájékoztatót tartottak a Vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodában. A képviselők nagy örömmel jelentették be, hogy egy év kihagyás után visszatér a Vízivárosi Advent. A 2012 óta rendszeresen megrendezett adventi programsorozat keretében több korosztály is megmutathatja ünnepi műsorát: óvodások, iskolások és nyugdíjasok műsorai színesítik majd az érdeklődők szombatjait.

Bármit bezárhatnak, de a szívünket kinyithatjuk. Idén mindenképpen együtt szeretnénk ünnepelni önökkel, szeretetben, békességben. Hiszen jusson eszünkbe a karácsonyi készülődéskor: a legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, hogy szerethetjük egymást.”– kezdte szívhez szóló gondolatait dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő. Elmondta, hogy ugyan a pandémiás helyzet miatt nem biztos, hogy minden hétvégén zárt térben tudják megrendezni a programokat, de arra buzdít minden ünnepre készülőt, hogy a decemberi zord időjárás ellenére is látogassanak el a Zöldfa térre.

Fontos megemlíteni, hogy idén a szokásos négy adventi szombat helyett három alkalommal rendeznek programokat, mivel a december 11-i szombat munkanap, ezért a harmadik és a negyedik hétvégén esedékes programokat összevonták. „Szeretnénk, ha az évvégi hajtást és stresszt feledve, egy jó tea és sütemény társaságában jól éreznék magukat a résztvevők.” – hangsúlyozta Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Deák Lajosné képviselő azt emelte ki: szinte már hagyomány a hagyományban, hogy az első szombat a 11. választókörzeté. Ahogy eddig, úgy a mostani programok alatt is betartják majd az aktuális járványügyi rendelkezéséket a helyszíneken, de szeretnék, ha az emberek egy kicsit feledni tudnák a mindennapok problémáit, és nyitott szívvel, örömmel készülődnének a karácsonyi ünnepekre.

A három képviselő köszönetét fejezte ki a Vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodának, a LISZI-nek, hogy a színes és kreatív programok sokasága létrejöhet.

A Vízivárosi Advent részletes programjairól az érintett önkormányzati képviselők közösségi oldalain, valamint a LISZI oldalán tájékozódhatnak majd.

 

-          VÉGE      -

 

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.